Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apps 14 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Houdt Netflix je wakker in de nacht? Deze dienst doet het tegenovergestelde

Ben jij een slechte slaper? Dan weet je vast dat je schermgebruik invloed heeft op jouw slaap. Al helemaal die paar uurtjes Netflixen vlak voordat je naar bed gaat. Wie last heeft van slapeloosheid kan na het Netflixen de streaming service ‘Restflix’ gebruiken om in slaap te vallen. Of nog beter voor je slaap; skip Netflix en stream alleen de content van Restflix.

Restflix is een streamingdienst die is ontwikkeld om gebruikers’ slaap te verbeteren. Hiervoor biedt de streaming service verschillende methoden aan zodat iedereen er iets op vindt dat slaapwekkend genoeg is. De service is niet gratis maar een goede nachtrust is onbetaalbaar, toch?

Niet Netflix maar Restflix voor het slapen gaan

Deze bijzonder(e) slaapverwekkende streaming service werd halverwege 2020 gelanceerd. In het midden van deze tumultueuze tijden worstelde ondernemer Kevin Hillman met slapeloze nachten. Daarin was hij niet de enige. Hij was wel de enige die op het briljante idee achter Restflix kwam: een streamingdienst die gebruikers niet wakker houdt maar juist helpt in slaap te vallen.

Het interface van het platform lijkt misschien op de meeste streamingdiensten, maar de content is compleet anders. Restflix bevat enorme bibliotheek met rustgevende video’s met verschillende achtergrondgeluiden of muziek, video’s waarin verhalen worden verteld voor het slapen gaan, de optie voor een nachtmodus, een speciale sectie voor kinderen en ook (begeleide) slaap meditaties. De visuals en de video’s helpen je ook goed om in slaap te vallen. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je je ogen niet meer open kunt houden wanneer je vijf minuten naar de maan op je beeldscherm hebt gestaard.

Restflix Netflix
Restflix (Afbeelding: Restflix)

Slaap meditatie biedt extra hulp

De verhalen waarnaar je kunt luisteren zijn allemaal vrij ‘standaard’. Ze gaan vaak over avonturen in verre landen en hebben een duidelijk begin, een middenstuk en vanuit daar wordt toegewerkt naar het einde. Als dit je helpt in slaap te vallen is dat top, maar wie meer hulp nodig heeft kan daarvoor het beste op de slaap meditatie-categorie klikken.

De content in de slaap meditatie-categorie heeft iets meer diepgang. Met een beetje geluk helpen de video’s in deze categorie je van onderliggende problemen die je slapeloosheid veroorzaken af te komen. De focus van de video’s ligt op het verdrijven van negatieve gedachten en het verminderen van stress. Restflix functioneert uiteraard niet als therapeut, maar kan misschien wel helpen om je iets rustiger en minder gespannen in slaap te laten vallen.

Restflix Netflix
Restflix (Afbeelding: Restflix)

Ben je klaar voor een beetje Restflix and chill? Dat is, net als Netflix, niet gratis. Al kun je via de website wel eerst een gratis proefperiode van 7 dagen uitproberen alvorens je een abonnement afsluit op een welverdiende goede nachtrust.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!