Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix of Amazon-serie bingen? Dan is deze tool ontzettend handig!

Beginnen aan een nieuwe serie op Netflix of Disney+ kan soms lastig zijn. Hoeveel tijd ben je aan alle seizoenen kwijt? Deze site helpt je.

Met de komst van Disney+, Apple TV+ en Amazon Prime Video, zijn er naast Netflix en Videoland een enorm aantal films en series beschikbaar om te kijken. Zoveel aanbod zorgt ervoor dat je nu waarschijnlijk lijdt aan keuzestress. Gelukkig maakt een nieuwe site het weer iets makkelijker om een keuze te maken.

Uren kwijt aan bingewatchen

Aan een serie die net uit is beginnen, is makkelijk. Er is dan nog maar een seizoen beschikbaar waardoor je ‘m makkelijk kunt uitkijken. Het wordt lastiger als je aan titel begint die al een aantal jaar loopt. Dan zijn er inmiddels zoveel afleveringen dat je de serie niet binnen een paar uurtjes kunt bingewatchen op Netflix.

Netflix wil met ‘N-Plus’ gebruikers voorzien van meer content en specials

Wil je nu beginnen aan Friends op Netflix? Dan wensen je heel veel succes. Als je alle afleveringen wil kijken ben je al negentig uur verder. Het zijn confronterende cijfers, zelfs als je de serie al bekeken hebt. Wil je voortaan vooraf weten hoe lang je met een serie bezig bent? Dan kan dat nu via Can I Binge.

Can I Binge is gestart door Brian Yung. Hij heeft het kiezen van een serie nu veel makkelijker gemaakt. De website berekent exact hoeveel tijd je kwijt bent aan de serie. Dat doet het op basis van de gegevens op film-site IMDb. Daar staan alle gegevens over series en films op o.a. Netflix en Amazon Prime Video.

Can I Binge Netflix
Zo geeft Can I Binge weer hoe lang je doet over een serie. (Afbeelding: Can I Binge)

Zo check je jouw serie op Disney+ en Netflix

Op de website van Yung kun je een serie invullen en vervolgens aangeven hoelang je er over wil doen om het kijken. Wil je bijvoorbeeld een serie in een maand kijken, dan berekent de site hoeveel afleveringen per dag je moet kijken. Dat is natuurlijk ook hartstikke handig als je weet dat een titel binnen een bepaalde tijd van Netflix verdwijnt. Het is natuurlijk makkelijk als je tijdens je vakantie een serie wil kijken. Het is natuurlijk wel heel confronterend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!