Netflix voegt veelbesproken (handige) feature toe aan app voor Android

Apps Mark Hofman 5 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft een geliefde functionaliteit, genaamd Speel Iets, ook eindelijk voor Android-gebruikers beschikbaar gemaakt. Hiermee maakt de streamingdienst het vinden van nieuwe pareltjes een stuk makkelijker. Je hoeft zelf namelijk geen moeite meer te doen.

Naast de komst van Speel Iets geeft het bedrijf ook meer informatie over andere functionaliteiten. Zo kunnen iOS-gebruikers binnenkort automatisch downloaden aanzetten én zien we een soort TikTok voor films en series verschijnen.

Netflix rolt Speel Iets verder uit

Netflix beschikt er al enige tijd over, maar introduceert het nu ook voor Android: de Speel Iets functionaliteit. Hierdoor hoef je zelf niet meer door het aanbod van de streamingdienst te zoeken voor iets leuks, maar kiest het systeem dit zelf voor je uit.

Netflix offline downloaden
Offline downloaden een stuk makkelijker (Afbeelding: Netflix)

Dankzij de nieuwe toevoeging heeft Android een voorsprong op iOS. Tegenover The Verge laat het bedrijf weten druk bezig te zijn met het testen van de functionaliteit voor iPhone-gebruikers. Tot die tijd kan deze groep consumenten wel via de TV-app of desktop-app van Netflix gebruikmaken van de mogelijkheden.

TikTok voor films en series

Naast de introductie van de Speel Iets feature voor Android, komt Netflix met nog meer nieuws. Zo brengt de streamingdienst onder andere Fast Laughs uit, althans op Android dan. iOS-gebruikers werden eerder dit jaar al voorzien. De functionaliteit kan het beste vergeleken worden met TikTok, maar dan volledig gericht op Netflix-content. Het zijn dus unieke video’s over je favoriete films en series. Een functionaliteit waar we in Nederland overigens nog even op moeten wachten.

Wow: Squid Game was voor Netflix-debuut al tien jaar in productie

Daarnaast heeft Netflix ook eindelijk laten weten wanneer iOS-gebruikers los kunnen met de Download voor Jou functionaliteit. Hierdoor worden films en series automatisch gedownload op basis van je kijkgeschiedenis. Via deze weg is het mogelijk om altijd en overal verder te kunnen kijken, zelfs als je geen internet hebt. Iets dat bij Android-gebruikers al mogelijk is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen