Netflix, Apple TV+ en Disney+ worden duur: zo zeg jij je abonnement op diensten op

Films & Series Sam Dille 29 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Apple TV+ worden om verschillende redenen steeds duurder. Voor veel mensen een reden om hun abonnement op te zeggen, maar hoe doe je dat?

Het opzeggen van bijvoorbeeld Netflix, Disney+ of Apple TV+ is echt niet moeilijk. In veel gevallen ben je binnen een paar klikken al klaar. En wij slepen je er doorheen.

Netflix, Disney+ en Apple TV+: zo zeg je elke streamingdienst op

Houd er wel rekening mee dat bijna alle streamingdiensten maandelijks opzegbaar zijn. Dit betekent dat je de streamingdienst meestal na opzegging nog een aantal weken kunt gebruiken.

#1 Netflix

Open de browser op je smartphone of laptop, ga naar de website van Netflix en log in. Open daarna het menu door aan de rechterkant op je profielicoon te drukken en kies ‘Account’. Kies nu bovenaan voor ‘Lidmaatschap opzeggen’. Bevestig je keuze door op ‘Opzegging voltooien’ te drukken.

Terwijl je de opzegging voltooit, zie je aan de bovenkant tot wanneer je de streamingdienst kunt blijven gebruiken. Check ook even nog wat andere zaken die je moet weten.

#2 Disney Plus

Disney Plus opzeggen gaat eigenlijk net zo makkelijk als bij Netflix. Ga naar de website van Disney Plus en log in. Navigeer naar de accountpagina door op je profielicoon te klikken en selecteer ‘Account’. Ga verder naar de categorie ‘Abonnement’. Je krijg nu te zien welk abonnement je hebt en wanneer het volgende abonnementsgeld gefactureerd wordt. Selecteer onderin ‘Abonnement opzeggen’ en bevestig je keuze.

#3 Apple TV+

Log in met je profielgegevens op de website van Apple TV Plus. Klik daarna op je profielfoto rechtsboven in het scherm en kies ‘Accountinstellingen’. Scrol omlaag en tik op ‘Beheer’ onder het kopje ‘Abonnementen’. Druk nu op ‘Annuleer abonnement’.

Heb je een iPhone, dan kun je het abonnement ook makkelijk via je smartphone opzeggen. Open dan de Instellingen-app van je iPhone of iPad. Tik op je naam bovenaan het scherm en ga naar ‘Abonnementen’. Kies ‘Apple TV+’ en druk op de rode tekst ‘Annuleer (proef)abonnement’.

Ted Lasso op Apple TV+
Geen Ted Lasso meer voor jou! (Afbeelding: Apple)

#4 HBO Max

Ga via je browser naar de website van HBO Max. Log in en klik, net als bij Netflix en Disney+, op je profielicoon rechtsboven. Kies daarna ‘Abonnement’ en ‘Abonnement beheren’. Daar vind je de optie ‘Abonnement opzeggen’.

Je kunt een HBO Max-abonnement op ieder moment weer hervatten. Het is echter wel mogelijk dat je dan meer moet betalen. Als je ooit hebt geprofiteerd van de levenslange 50 procent korting tijdens de release van HBO Max, dan ben je die na de opzegging kwijt. Je zult dan weer de normale prijzen moeten betalen.

#5 Discovery Plus

Speur naar de website van Discovery Plus en log in op je account. Klik vervolgens op je profielicoon en kies ‘Account’. Ga naar ‘Abonnement’ en klik op ‘Annuleer’.

#6 Videoland: zo zeg je de Nederlandse Netflix op

Open je browser en navigeer naar de website van Videoland. Log in en selecteer het profielicoon van het hoofdprofiel. Druk op ‘Account’ en daarna ‘Abonnement Informatie’. Daar vind je de optie ‘Abonnement opzeggen’.

#7 SkyShowtime

Ga naar de website van SkyShowtime en log in. Druk op het profielicoon rechtsboven en kies ‘Account’. Selecteer de categorie ‘Je abonnement’ en kies vervolgens voor ‘Abonnement opzeggen’. Bevestig je keuze door op ‘Je abonnement annuleren’ te drukken.

#8 ViaPlay

Zoek in je browser naar de website van Viaplay en log in. Druk op je profielicoon en tik op ‘Mijn account’. Selecteer ‘Pakket annuleren’ en volg de aanwijzingen op het scherm.

Deze 5 streamingdiensten zijn gratis en hebben een machtig aanbod

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen