Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 23 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Deel jij een Netflix-account? Dan heeft Disney Plus slecht nieuws voor je

Netflix deelt iedere maand met veel trots de kwartaalcijfers. Geheel terecht, want de streamingdienst doet het dan ook fantastisch de afgelopen jaren. Maar wanneer we kijken naar het aantal abonnees, weten we zeker dat dit getal niet klopt. Dat heeft simpelweg te maken met het feit dat veel mensen één account delen met anderen. Hartstikke slim van de consument, maar Disney ziet dit spelletje niet zo zitten.

Disney heeft slecht nieuws voor mensen die een Netflix-account delen

Netflix heeft heel veel abonnees, maar heeft nog heel veel meer “niet-abonnees”. Er zijn simpelweg veel gebruikers die hun account met vrienden, familie en kennissen delen. Kijk maar eens om je heen: hoeveel mensen hebben daadwerkelijk een eigen Netflix-account? Juist, waarschijnlijk niet heel erg veel. Daar is overigens helemaal niets mis mee. Sterker nog: het is verdomd slim van de consument om het spelletje op deze manier te spelen. Netflix doet daar zelf dan ook alles behalve moeilijk over. Maar dat gaat Disney, met hun aankomende streamingdienst, wel anders doen.

Op de website van ESPN is een samenwerking tussen Disney en het bedrijf Charter Communications aangekondigd. De twee gaan de krachten bundelen om een oplossing te vinden tegen piraterij. Op de website is te lezen:

Eerder werd bekend dat Netflix zich ook op dit soort praktijken zou gaan richten. Echter is daar tot op heden nog niets van terug gezien.

Netflix Disney Plus
Bron: Martin Bureau / AFP

Kan ik mijn Disney Plus account niet delen?

De grote vraag die jij op dit moment waarschijnlijk hebt is: kan ik mijn Disney Plus account straks wel delen met vrienden, of moet ik direct een eigen account aanschaffen?

Het antwoord op die vraagt ligt een beetje aan je situatie. Nee, ga er maar niet vanuit dat al je vrienden of gezinsleden opeens allemaal een eigen abonnement af moeten sluiten. Niet wanneer je dicht bij elkaar in de buurt zit of onder een dak woont. Het zou ook van de zotte zijn als jij vijf keer de prijs moet betalen om je gezin te voorzien van entertainment. Maar wanneer jij met je gat in je studentenhuis in Leiden zit te koekeloeren en je ouders in Naaldwijk ook, dan gaat er ergens niet heel lekker met Disney Plus.

Nu zal er niet direct een boze muis voor je deur staan met een honkbalknuppel en vallen alle maatregelen nog wel mee. Immers is dit op papier bij heel veel diensten verboden, maar zijn de maatregelen er amper. Het feit dat Disney en Charter de technologie verder proberen uit te breiden, betekent wel dat hier verandering in kan komen. Zeker, omdat streamingdiensten alsmaar blijven groeien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!