Netflix: dit zijn de 5 beste actiefilms (volgens IMDB)

Films & Series Martijn Pijnenburg 28 sep 2019
Leestijd: 4 minuten

Hoe leuk Netflix komedies ook zijn, we kunnen het ons ook goed voorstellen dat je af en toe gewoon zin hebt in een keiharde actiefilm. Dit omdat het genre nog steeds razend populair is, kijkend naar het succes van recente titels als Rambo en John Wick. Wat ons betreft genoeg reden om eens een lijstje samen te stellen met de beste actiefilms die Netflix te bieden heeft.

Dit zijn de beste 5 actiefilms van Netflix

Een lijstje maken met de beste actiefilms op Netflix bleek gecompliceerder dan gedacht. Niet dat we geen geschikte titels konden vinden, maar omdat het actiegenre nogal breed is. Zo worden oorlogsfilms ook vaak onder het kopje ‘actie’ geplaatst. Vandaar dat we er een lekker afwisselende lijst geworden is.

Taken

Wat is de snelste manier om een vader boos te maken? Juist, door aan zijn dochter te komen. Toch zien we in Taken een organisatie die zo onnozel is om de dochter van een voormalig geheime dienst lid te ontvoeren. Het spreekt voor zich dat deze verhaal komt halen, met het nodige geweld van dien:

De film was het begin van een succesvolle reeks met Liam Neeson in de hoofdrol. Met name zijn rol als actieheld werd door zowel de critici als het grote publiek erg gewaardeerd. Dus mocht jij zin hebben in een avondje keiharde Netflix actie, dan is deze film zeker aan te raden.

IMDB Score: 7.8

300

Als je van keiharde actie houdt, dan is 300 een titel die je gewoon niet mag missen. Deze in 2006 verschenen stripverfilming zit namelijk boordevol Spartanen die er werkelijk alles doen om hun volk te verdedigen tegen de Perzen.

300 oogt niet alleen als een stripverfilming, ook de actie is erg stijlvol in beeld gebracht. De regie komt overigens van Zack Snyder, die eerder Watchmen en de Dawn of the Dead remake maakte. Wat ons betreft een van de meeste brute Netflix films.

IMDB Score: 7.7

Fury

Ondanks dat Fury qua setting eigenlijk meer een oorlogsfilm is zit deze film boordevol actie. We zien een tank die een nieuw bemanningslid mag verwelkomen. Deze jonge gast is echter nog niet gewend aan de gruwelijkheden die de oorlog met zich meebrengt.

De film bevat naast een prominente rol voor Brad Pitt nog een aantal andere interessante castleden, zoals bijvoorbeeld Shia LaBeouf en Jon Bernthal. Deze laatste kennen we natuurlijk vanwege zijn hoofdrol in de Punisher serie. Tel daar de brute actie bij op en wij zien eigenlijk geen reden om deze film als actieliefhebber geen kans te geven. Met name omdat je het kijken jou als Netflix abonnee toch niks extra’s kost.

IMDB Score: 7.6

Baby Driver

Als Fury je net wat te bloederig lijkt dan is Baby Driver misschien een betere keuze. Dit is een vlotte actiefilm met een lekkere soundtrack die in 2017 meerder prijzen wist binnen te slepen. Ook is de cast vrij aardig en zien we onder andere de eerdergenoemde Jon Bernthal in de film terug.

IMDB Score: 7.6

John Wick

We sluiten het lijstje af met een titel die wellicht de laagste IMDB score van deze lijst heeft, maar gewoonweg niet ontbreken als er gesproken wordt over goede Netflix actiefilms. Het gaat hier natuurlijk om de originele John Wick film, waarin Keanu Reeves voor het eerst in de rol van de gelijknamige actieheld kruipt.

Mocht jij deze film nog nooit gezien hebben, dan kun je als Netflix abonnee per direct de schade inhalen. Naast een vierde John Wick deel is er overigens ook een serie rondom deze franchise in de maak, dus reden genoeg om eens te kijken of deze wereld wat voor jou is.

IMDB Score: 7.4

Netflix guilty pleasure: Bright

Als extra film hebben we nog Bright. Deze Netflix original met Will Smith en Joel Edgerton is misschien niet de beste film die dienst te bieden heeft, maar is lang niet zo slecht als sommige critici deden beweren.

In de film zien we een wereld waarin mensen met orcs en elven samen leven. Ondanks dat orcs een benadeelde positie hebben zijn we wel vertegenwoordigd bij de politie. Dit heeft als resultaat dat agent mens Daryl Ward met lichte tegenzin met orc Nick Jakoby moet samenwerken. Dit verandert echter wanneer ze een bizarre klus krijgen waardoor ze op elkaars hulp aangewezen zijn.

Meer Netflix aanraders

Mocht jij na het lezen van dit artikel nog maar Netflix tips willen, dan kunnen we ook ons lijstje met beste Netflix thrillers aanraden. Ook ons artikel omtrent goede Netflix komedies is wellicht wat voor jou. Heb je meer interesse in de hoogst beoordeelde films dan kun je hier een lijstje vinden met het allerbeste wat de dienst (volgens IMDB) te bieden heeft.

Een uitgebreid overzicht van de laatste nieuwtjes omtrent deze populaire streamingdienst zijn te vinden in onze regelmatig bijgewerkte Netflix pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen