Een van grootste Netflix-titels van het jaar zie je vanaf dit weekend

Films & Series Jeroen Kraak 24 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het jaar is bijna voorbij, maar dat houdt Netflix niet tegen om een grote original-film naar de streamingdienst te brengen.

Netflix staat natuurlijk al vol met een aantal grote series. De afgelopen jaren geeft Netflix ook steeds meer aandacht aan haar films. Met een wisselend succes overigens, want sommige films met een groot budget vallen flink tegen op de streamingdienst, zoals Red Notice. Anderen doen het dan weer fantastisch zoals The Irishman. Nu staat er een nieuwe grote titel op Netflix met bizar veel grote acteurs.

Dit is Don’t Loop Up

We hebben het natuurlijk over Don’t Look Up van Netflix. De afgelopen maand ging de titel al in verschillende bioscopen in première, maar nu is de film ook gewoon te zien voor de mensen thuis op de bank. Handig natuurlijk met deze lockdown waarbij het onmogelijk is om naar de bioscoop te gaan.

Netflix beschrijft de film als volgt: “Kate Dibiasky, een student astronomie, en haar professor Dr. Randall Mindy doen een verbazingwekkende ontdekking over een komeet die in een baan om het zonnestelsel draait. Het probleem? Het ligt op directe ramkoers met de aarde. Het andere probleem? Het schijnt niemand ook maar iets te interesseren. De mensheid waarschuwen voor een ‘planetendoder’ zo groot als de Mount Everest is blijkbaar een erg ingewikkelde opgave.

The Unforgivable is de populairste film op Netflix: wat kun je verwachten?

Met hulp van Dr. Oglethorpe (Rob Morgan) beginnen Kate en Randall aan een mediatour. Deze brengt hen van het kantoor van de onverschillige president Orlean en haar onderdanige zoon en tevens stafchef Jason naar de radiogolven van The Daily Rip, een vrolijke ochtendshow gehost door Brie en Jack. Met nog slechts zes maanden te gaan tot de komeet inslaat, hebben ze geen tijd te verliezen om de aandacht te krijgen van een publiek dat geobsedeerd is door social media. Iets wat schokkend komisch blijkt te zijn. Want wat is er in hemelsnaam nodig om de wereld gewoon omhoog te laten kijken?!”

Een dure productie van Netflix

Netflix heeft flink in de buidel getast om een aantal topnamen aan zich te binden. In Don’t Look Up zie je onder andere Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Matthew Perry, Ariana Grande, Jonah Hill, Chris Evans, Ron Perlman, Tyler Perry en Melanie Lynskey. Ja, als je niet in deze film zit hoor je de bijna niet meer bij in Hollywood.

Grote namen zeggen natuurlijk niet alles en dat blijkt ook wel uit de reviews. Don’t Look Up scoort op dit moment een magere 55 procent op Rotten Tomatoes. Dat is gezien alle topacteurs een matige score. Gelukkig is het grote publiek wat positiever, want op IMDb scoort het een zeer verdienstelijke 7,4. Het kan dus zeker geen kwaad om ‘m te bekijken op Netflix.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen