De heerlijke Netflix-feature die het goedkopere abonnement niet biedt

Films & Series Mark Hofman 18 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is inmiddels duidelijk dat Netflix binnenkort een stuk goedkoper kan worden voor je. Door gebruik te maken van advertenties is de streamingdienst in de mogelijkheid de maandelijkse kosten flink te drukken. Al betaal je daar wel twee prijzen voor. 

Naast het feit dat de streamingdienst bij een dergelijk abonnement vol zit met reclame, krijg je ook geen toegang tot een heerlijke functie. Nog steeds van plan over te stappen?

Netflix laat heerlijke functionaliteit varen

Er komt een goedkoper abonnement voor Netflix. Hartstikke fijn natuurlijk, want zo kun je net als de rest van de Nederlanders deze geflopte film kijken voor minder geld. Al betekenen dit soort acties doorgaans wel dat je op bepaalde zaken in moet leveren. Met betrekking tot het nieuwere, goedkopere, abonnement van Netflix was daar nog weinig over bekend. Tot nu.

De Amerikaanse website Bloomberg, een doorgaans goed ingelichte bron, laat weten dat Netflix de consument wel degelijk gaat beperken. Zodra je voor dit goedkopere abonnement gaat heb je namelijk geen toegang meer tot offline downloads. Het binnenhalen van films en series, zodat je deze zonder internetverbinding kunt bekijken, is voor deze gebruikers niet meer mogelijk.

Stranger Things 5: zien we dit personage nog wel terug op Netflix?
“Hou me tegen!” (Afbeelding: Netflix)

Best zuur, want het is een functionaliteit die verrassend handig is. Voor WANT vlieg ik regelmatig de wereld over en zit ik dus vaak met mijn achterwerk in een veel te krap stoeltje. Het in-flight entertainment-systeem is ideaal, maar de kwaliteit laat te wensen over. Het downloaden van een film of serie op Netflix, en het met een goed beeldscherm en koptelefoon bekijken, is wat dat betreft altijd een prettig alternatief. Al is dit natuurlijk ook een prettige functie voor mensen met een beperkte internetbundel.

Sorry, advertenties?

Mocht je het nieuws onlangs gemist hebben, dan snap ik dat de vraagtekens je boven het hoofd hangen. Daarom een kleine samenvatting:

Begin dit jaar zag Netflix, voor het eerst in tien jaar, het aantal abonnees flink dalen. Daarom besloot het bedrijf dat er actie nodig was en kondigde het een goedkoper abonnement aan. Voor een klein percentage van de reguliere prijs zijn consumenten in de mogelijkheid om films en series te bekijken. Enige nadeel is dat je tijdens het kijken van de content wordt “lastig gevallen” door reclames. Net als op televisie, dus.

Het is nu officieel: Netflix komt met advertenties

Enfin. Twijfel je over het aanschaffen van een Netflix-abonnement met reclames, hou dan wel rekening mee dat je voor meer tekent dan advertenties alleen. Denk goed na over je de waarde die offline downloads voor je hebben voordat je het abonnement afsluit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen