Netflix geeft een van zijn beste films van 2023 gratis weg op YouTube

Films & Series Lucas van de Wetering 20 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Een van de beste Netflix films uit 2023, Nimona, is nu gratis te bekijken op YouTube. De hele film is door Netflix zelf geüpload.

2023 was een zeer goed jaar voor Netflix. De streamingsdienst scoorde achttien Oscar-nominaties gehad. Dit zijn er bijvoorbeeld meer dan concurrent Apple die er ‘maar’ dertien in de wacht wist te slepen.

Een van de genomineerde Netflix-films was Nimona. Het maakt kans op het beeldje voor de ‘Best Animated Feature’. De Oscar-kanshebber zie je nu gratis YouTube.

Dit is Nimona op Netflix

Nimona is een geanimeerde avonturenfilm die zich afspeelt in de Middeleeuwen. De Netflix-original is gebaseerd op een gelijknamig boek uit 2015.

Je mag het met recht een bijzonder project van Netflix noemen. De streamingdienst begon in 2020, maar besloot het project te cancelen. Toch deed het  in 2022 een nieuwe poging en was in juni 2023 de wereldpremière van Nimona. Gezien de Oscar-nominatie mag je dat met recht een succes noemen.

Waar gaat Nimona over?

Het verhaal van de Netflix-film gaat over ridder Ballister in een futuristische-middeleeuwse wereld. Op gegeven moment wordt hij beschuldigd van een misdaad die hij niet begaan heeft. De enige die hem kan helpen is Nimona.

Maar Nimona is niet alleen een ondeugende tiener die van chaos houdt, ze is een shapeshifter, oftewel een wezen die haar gedaante kan veranderen. En laat Ballister nou net getraind te zijn om de shapeshifter te vermoorden. Hij staat dus voor een moeilijke keuze.

Toch is Nimona Ballisters enige hoop om zijn onschuld te bewijzen. Tijdens hun samenwerking worden de lijnen tussen helden, schurken en monsters waziger. Ballister is gefocust op zijn doel om zijn naam te zuiveren en Nimona doet waar ze het beste in is: chaos veroorzaken.

Van Netflix naar YouTube

Nimona is op dit moment gratis te zien op het YouTube-kanaal van Netflix. Maar als je al een Netflix-account hebt, kan je de film ook gewoon op de streamingsdienst zelf kijken.

De Netflix-film is door de Oscars vergeleken met geanimeerde giganten zoals Spider-Man: Across the Spider-Verse, The Boy and the Heron, Elemental, en Robot Dreams. Nimona is een must-watch voor fantasie-fans.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen