De beste films en series op Netflix voor Valentijnsdag

Films & Series Lucas van de Wetering 9 feb 2024
Leestijd: 5 minuten

Met Valentijnsdag om de hoek, is het weer tijd voor romantische films. Daarom hebben we hier voor jullie de 9 beste films en series op Netflix voor Valentijnsdag.

Van tranentrekkende hartenbrekers tot superromantische reality shows, Netflix heeft voor ieder wat wils voor Valentijnsdag, of je het nou in je eentje viert, of samen met je geliefde.

Natuurlijk zijn de films en series niet alleen te bekijken op Valentijnsdag, ze zijn perfect voor elke romantische dag.

De beste titels voor Valentijnsdag op Netflix

Maar om even in de goede spirit te blijven hebben we een lijst voor onze romantische filmfans die even niet weten wat ze moeten kijken op 14 februari.

Dash & Lily

Dash & Lily is een Amerikaanse RomCom  uit 2020 en het is misschien wel één van de liefste series die je ooit op Netflix gaat zien. Het gaat over de karakter Dash en Lily, spreekt voor zich, die elkaar net leren kennen.

Dit doen ze door berichten en uitdagingen naar elkaar te schrijven in een notitieboekje. Als dat geen prachtige teenage romance schreeuwt weet ik het ook niet meer. Perfect voor Valentijnsdag.

From Scratch

From Scratch is een film gebaseerd op het gedenkschrift van Tembi Locke. Het verhaal begint met twee dingen, huwelijk en de dood. De film gaat over de tijd dat Locke in Italië studeerde, hier werd ze verliefd op een Italiaanse chef.

From Scratch gaat over de ontwikkeling van hun liefde en over de verschillen in hun culturen. Ook maakt de film een drastische plottwist wanneer de chef, Lino, ernstig ziek wordt. De film is niet alleen maar liefde en dood, er zitten gelukkig ook veel humoristische en hoopvolle elementen in. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je de hele film lang alleen maar met een gebroken hart ligt te huilen.

To All The Boys I’ve Loved Before

Deze Netflix film is het toppunt van een tienerroman. De film gaat over Lara Jean Covey, een high school-studente. Lara Jean heeft brieven in haar kamer, één voor elke jongen op wie ze ooit verliefd is geweest.

Maar wanneer al deze jongens ineens haar brieven ontvangen, breekt er onheil los. De film is, zoals ik zei, echt een tienerfilm. Toch denk ik dat veel mensen met plezier kunnen kijken naar deze schattige en romantische film deze Valentijnsdag.

Netflix’s Love On The Spectrum

Love On The Spectrum is een serie op Netflix die, zoals de naam wel verklapt, gaat over mensen in het autistisch spectrum die de wereld van de liefde ontdekken.

De Emmy Award-winnende serie is een lief en romantisch verhaal met een originele invalshoek op de roman. De serie heeft twee seizoenen met veel verschillende en unieke karakters en relaties, die opzoek zijn naar het gene wat iedereen wil; echte liefde.

Love At First Sight op Valentijnsdag

Deze Netflix film gaat over één van de oudste en meest bekende liefdesontwikkelingen ooit: liefde op het eerste gezicht. Love At First Sight is een super cheesy romCom die het verhaal volgt van Hadley en Oliver die verliefd worden op hun vlucht naar Londen.

Alles gaat perfect, tot dat ze elkaar verliezen op het vliegveld en ze denken dat ze elkaar nooit meer gaan zien. Natuurlijk is dat niet het einde, het is een Romantische Valentijnsdag film. Als je houdt van liefde op het eerste gezicht, kan deze film niet ontbreken.

One Day

De nieuwe Netflix-serie One Day is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van David Nicholls, die in 2011 ook al is uitgebracht als film. De Britse serie heeft 14 afleveringen.

In die veertien afleveringen volgen we twee, conventioneel aantrekkelijke en aardige, singles die elkaar voor het eerst ontmoeten bij een diploma-uitreiking in 1988. Na deze ontmoeten blijven ze nog tientallen jaren samen en zien we hun verhaal ontwikkelen.

Always Be My Maybe

Always Be My Maybe gaat over Sasha en Marcus, die als kinderen beste vrienden waren en elkaar weer ontmoeten wanneer ze volwassen zijn. Dat gebeurt wanneer Sasha, een wereldberoemde chef, terugkomt naar de stad waar ze is opgegroeid.

Hier komt ze Marcus tegen, hij is een gefaalde muzikant en woont nog thuis. De twee willen eigenlijk niet met elkaar omgaan, maar doen het toch. En wat er dan ontstaat is een prachtig en romantisch liefdesverhaal.

Crash Landing On You tijdens Valentijnsdag op Netflix

Netflix heeft geïnvesteerd in veel Koreaanse films en series, Crash Landing On You is hier een van. Het gaat over een Zuid-Koreaanse erfgename die tijdens het deltavliegen een ongeluk krijgt en Noord-Korea in wordt geblazen.

Ze komt vast te zitten in een boom en valt letterlijk in de armen van een elite Noord-Koreaanse soldaat. Het is een verhaal over cultuurverschil en liefde, en is een perfect Valentijnsdag film.

Love Is Blind

Love Is Blind is heel anders dan de andere Netflix films en series op de lijst. Het is een realityshow over letterlijke blind dates, tijdens de dates zien de kandidaten elkaar niet. Recensenten vinden het altijd maar een nutteloze, slechte serie, maar fans kunnen er niet genoeg van krijgen.

Is het echt een romantische serie? Nee. Maar is het leuk om te kijken met Valentijnsdag? Ja, als je zelf een relatie hebt kun je andere mensen uitlachen wanneer de date fout gaat. En als je single bent kun je nog steeds mensen uitlachen wanneer de date fout gaat, alleen dan doe je het alleen.

Brengt Netflix dit personage in Stranger Things 5 eigenlijk nog wel terug?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen