Bitcoin update: prijs BTC en crypto vlak: BTC Blockchain, crimi & Valentijn?

Tech Robert Kroes 4 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten weer gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarnaast bekijken we hoe criminele BTC uit hun schuilplaats komen, hoe veilig de Bitcoin Blockchain is en waarom je een perfecte Valentijnsdate kan zijn als je Bitcoin hebt.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs vlak, top 225 crypto ook afwachtend

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 32.616,21 ($ 36.827,94). Dit is 0,55% lager dan toen de Amerikaanse markten gisteren sloten.

Ook de top 25 crypto is over het algemeen vlak, al zien we wel enige uitschieters. De grootste winst van de dag is voor Cosmos (ATOM) dat met + 10,59% weer herstelt van eerder verlies. Het meeste verlies is vandaag voor Near (NEAR), met -3,01%. Op de site van Tradeincrypto.com kun je uiteraard alle live cryptoprijzen volgen.

Daarmee zien we dat de Bitcoin prijs nog steeds beweegt in de bandbreedte die we gisteren schetsten. Dat geeft ons de mogelijkheid om ander Bitcoin nieuws te bekijken.

Criminele Bitcoins verlaten hun schuilplaats

Op 2 augustus 2016 konden hackers door een veiligheidsprobleem 119.756 BTC buit maken van cryptobeurs Bitfinex. Ondanks het ontzaggelijke bedrag hebben de hackers weinig plezier gehad van hun buit. Het pad van de BTC transacties is namelijk gevolgd en het meeste cryptogeld dat buitgemaakt is, is inmiddels gemarkeerd. Hierdoor gaan direct de alarmbellen rinkelen als deze munten bewegen of uitgegeven worden.

Toch weerhield het de hackers er niet van om in 2019 al transacties te doen met het geld. Ook heeft men daarna diverse malen BTC overgeboekt naar onbekende wallets. In de afgelopen dagen verplaatste men meer dan 50% van de buit naar een onbekende wallet. Men gebruikte hiervoor 21 transacties om in totaal 64.643,29BTC over te hevelen naar 1 wallet. De waarde van de transacties was zo’n $ 2,47 miljard. De wallet die het astronomische bedrag ontving is nu gevuld met ruim 94.643 BTC en heeft nog geen Satoshi gespendeerd.

Het is nog niet duidelijk wat de cybercriminelen van plan zijn, want zoals je ziet zijn de BTC ook nu exact te traceren en daarmee moeilijk uit te geven. Daarnaast raakten er nogal wat indicatoren geraakt door deze grote transfer over beurzen. In dit artikel zie je een overzicht van bijzondere on-chain analyse resultaten die je dus met een korreltje zout kunt nemen.

Hoe veilig is de Bitcoin blockchain?

De blockchain technologie wordt vaak als onfeilbaar gezien. Daarbij is het natuurlijk cruciaal dat de blockchain en met name de Bitcoin blockchain niet te kraken valt. De vraag is dan ook hoe veilig de Bitcoin blockchain is. Zo zorgde een incident in 2014 ervoor dat als men van kwade wil was geweest de Bitcoin blockchain wel degelijk gekaapt kon worden. Ook is er een risico dat de Bitcoin over 10 jaar ontploft. Wat er aan de hand is en hoe reëel dat risico is lees je in dit BTC Blockchain artikel.

Ben jij de ideale Valentijn omdat je BTC hebt?

In aanloop naar Valentijnsdag hield handelsplatform eToro een onderzoek onder 2.000 Amerikaanse cryptobeleggers. Zij zochten naar een relatie tussen daten en crypto. Daar kwamen opvallende uitkomsten uit. Zo bleek 33% van de ondervraagden aan te geven dat de kans groter is op een online date als zij in een profiel iets over cryptobezit zien staan.

40% van de heren claimden geïnteresseerder te zijn als hun potentiële partner iets opmerkt over cryptobezit op hun profiel. Daarbij blijkt dat mensen sneller geneigd zijn om hun kennismaking voort te zetten als ze merken dat hun date de rekening van de eerste date in Bitcoin betaalt.

Toch kwamen er ook wat minder positieve dingen uit dit aparte onderzoek. Zo blijkt 55% van de ondervraagden vaker op hun bank- of trading app dan op hun dating app te kijken. Ook Bitcoin als Valentijn-cadeau scoort niet hoog. 8% zou een gift in crypto of NFT’s wel waarderen, terwijl bijna 40% van de ondervraagden wel blij zou zijn met een gift in geld. Het hele onderzoek kan je hier lezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen