De WD_BLACK D30 fixt het grootste probleem van je Xbox Series S

Tech reviews Mark Hofman 3 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

De Xbox Series S is een magistrale console. Waarom? Omdat het ervoor zorgt dat je voor een relatief lage prijs kunt genieten van Next Gen-games en het meeste uit je Xbox Game Pass kunt halen. Al kampt het apparaat wel met een groot probleem.

Waar de Xbox Series S op vele vlakken te prijzen valt, is de opslagcapaciteit daar zeker niet eentje van. Met een schamele 500GB aan opslag loop je al snel tegen het probleem aan dat je console vol is en dus geen ruimte biedt voor meer games. Gelukkig is daar de WD_Black D30!

Grootste Xbox Series S probleem ten einde

Het aanschaffen van extra opslagcapaciteit voor je console is niet iets nieuws. Er zijn bij voorgaande generaties al talloze varianten op de markt verschenen en dat zal de komende jaren ook voor de nieuwe consoles gaan gelden. Al is de markt op dit moment nog vrij beperkt en lopen de kosten al snel op. Daarom is de WD_BLACK D30 wat mij betreft een dikke aanrader. Niet alleen voor je Xbox Series S, maar praktisch voor iedere andere console.

De Xbox Series S is alleen wel een geval apart. De console van Microsoft is namelijk alleen beschikbaar met een opslagcapaciteit van 500GB. Je bent wat dat betreft dus al snel aangewezen op een externe drive. Iets wat Western Digital ontzettend goed weet te doen voor het bedrag van €104,99. Maar wat zit dat ’em dan precies in?

Xbox Series S Gadget
De ideale gadget! (Afbeelding: Western Digital)

WD_BLACK D30: wat zijn de voordelen?

De WD_BLACK D30 is een stijlvolle SSD voor je Xbox Series S, PlayStation 5 of welke console dan ook. Het zorgt ervoor dat de opslagcapaciteit van je console met 500GB, 1TB of 2TB vergroot wordt. Via deze weg hoef jij niet meer je games van de console te verwijderen en ze dus iedere keer opnieuw downloaden wanneer je ze nodig hebt.

Het mooie aan deze specifieke drive is dat dat je dus game op kunt slaan en van de drive af kunt spelen. De WD_BLACK D30 is voorzien van geoptimaliseerde snelheden tot 900 MB/S, waardoor laadtijden tot een minimum worden beperkt. Het is dus geen enkel probleem om je hele catalogus (maximaal 50 games) op de drive te zetten.

Er zijn drie verschillende opslagcapaciteiten beschikbaar voor deze drive voor je Xbox Series S of andere console. De volgende opties en prijzen worden je aangeboden:

  • 500GB | €104,99
  • 1TB | €149,99
  • 2TB | €274,99
Xbox Series S Gadget
Niet verkeerd, toch? (Afbeelding: Western Digital)

Zijn er ook nadelen?

Nadat ik de WD_Black D30 een week met mijn Xbox Series S gebruikt heb, kan ik niet anders dan enthousiast zijn over de harddrive. Al is er wel één groot probleem waar ik tegenaan loop. Het is een probleem waar alleen Seagate tot op heden nog een antwoord op heeft en dat heeft alles te maken met games voor de Xbox Series S, Series X of PlayStation 5.

Het is mogelijk om games voor de nieuwe generatie consoles op de WD_BLACK D30 te zetten, maar ze direct vanaf de schijf spelen is niet mogelijk. Je zult ze dus eerst op je console moet overzetten voor je aan de slag kunt. Dat is in principe zo gepiept, maar het is wel goed om daar rekening mee te houden.

In de begindagen van de consoles zal dit nog niet zo’n groot probleem zijn, gezien je aanbod waarschijnlijk voornamelijk uit Xbox One-games bestaat. Maar in de loop van de tijd zullen X|S games de overhand nemen en moet je dus keuzes gaan maken.

Xbox Series S met Game Pass

De Xbox Series S is anno 2022 een fantastisch alternatief voor iedereen die niet kan wachten tot de volgende generatie consoles, of simpelweg geen zin heeft om een rib te verkopen om er eentje aan te schaffen. Voor €295 heb je een heerlijke console in huis die, in combinatie met de Xbox Game Pass, iedere euro waard is.

Xbox Game Pass: 5 shooters die iedereen een keer moet spelen

Welke games je allemaal kunt spelen met die Xbox Game Pass? Check het bovenstaande artikel dan even!

WD_Black D30

Western Digital

9 Score

Pluspunten

  • Snelle laadtijden
  • Stijlvol ontworpen
  • Scherpe prijs
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

  • Next-Gen niet direct speelbaar

Xbox Series S, Series X of PlayStation 5 in huis? Dan is de WD_BLACK D30 bijna onmisbaar voor je! Deze drive biedt je niet alleen voldoende opslagcapaciteit voor een redelijke prijs, maar is ook nog eens bijzonder stijlvol. Een ideale compagnon voor je gloednieuwe console, zelfs zonder de mogelijkheid om Next-Gen games direct te spelen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen