Oppassen! Deze topfilms verdwijnen al heel snel van Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 23 feb 2021
Leestijd: 4 minuten

Het is weer die tijd van de maand dat we je moeten waarschuwen. Er verdwijnen een aantal topfilms van Netflix. Wij vertellen welke je moet missen.

Het einde van de maand komt eraan. Dat betekent dat er standaard een aantal licenties verlopen. Dat is omdat Netflix bijvoorbeeld niet meer wil betalen of dat een andere partij de rechten graag wil hebben.

Topfilms verdwijnen van Netflix

Normaal is het te overzien, maar deze maand is het wel extra crue. Er verdwijnen namelijk een aantal topfilms van Netflix die je eigenlijk echt gezien moet hebben. Vink deze daarom ook snel even van je lijstje af voordat ze verdwijnen.

The Matrix, Reloaded en Revolutions

Ja over deze titels kunnen we kort zijn, dit zijn drie geweldige films. Bovendien komt later dit jaar The Matrix 4 uit, waardoor dit het ideale moment is om deze films nog even te kijken. Op 28 februari verdwijnen ze van Netflix.

The Professor

Vroeger, toen de carrière van Johnny Depp nog geen grenzen leek te kennen, had hij de hoofdrol in The Professor. Dat vroeger is nog geen eens zo lang geleden, want The Professor kwam in 2018 uit. Het gaat over een hoogleraar die te horen krijgt dat hij terminaal ziek is. Hij besluit een wild leven te gaan leiden, wat een lach en een traan op je gezicht tovert.

Dumb & Dumber

Ja, dit is een echte guilty pleasure op Netflix. Jeff Daniels en Jim Carrey spelen twee losers die continu hun baan verliezen. Als ze een koffertje vinden op de achterbank van een taxi, gaan ze op zoek naar de eigenaren. Natuurlijk zie je het al aankomen: het blijkt van criminelen te zijn en die krijgen ze dan ook achter zich aan.

The Score

Nog zo’n klassieker in dit lijstje. Deze film valt misschien niet direct op maar met Edward Norton en Robert De Niro zie je twee prachtacteurs op Netflix. Nick Wells probeert zijn leven als crimineel achter zich te laten, maar krijgt van een vriend nog een verzoek voor één klus. Je kunt wel raden hoe dat gaat.

Four Brothers

Deze film op Netflix van Mark Wahlberg is een van zijn betere. Het gaat over vier broers die allemaal zijn geadopteerd. Als hun adoptiemoeder wordt doodgeschoten willen ze maar één ding: wraak. Zo simpel is dat echter niet.

True Grit

Speel je Red Dead Redemption? Dan moet je deze film echt kijken. Het is een echte western die je tegenwoordig niet meer ziet. Het zit vol geweldige beelden en dialogen. Het gaat over een trio dat door een meisje wordt ingeschakeld. Zij wil de moordenaar van haar vader vinden.

Spider-Man Far From Home

Waarschijnlijk zit je nu WandaVision te bingen, maar Spider-Man: Far From Home is een geweldige Marvel-film die je gewoon moet zien. Het is zelfs de laatste Marvel-film die in de bioscoop is verschenen. Natuurlijk zie je Tom Holland als Spider-Man maar er zit ook een geweldige rol in voor Jake Gyllenhaal. Wees snel, want deze film staat nog maar tot en met 28 februari op Netflix.

Edge of Tomorrow

Nog meer actie, dit keer in Edge of Tomorrow. Jawel, onze aarde wordt weer eens aangevallen door aliens. Tom Cruise wordt ingeschakeld voor een zelfmoordmissie, waarbij hij direct om het leven komt. Hij wordt echter weer wakker en zo gaat dit een paar keer door. Elke keer beleeft hij de missie opnieuw, maar wordt daarin steeds beter. Hoe gaat dit aflopen? Je ziet het nog tot en met 28 februari op Netflix.

Dirty Harry

We sluiten de lijst af met misschien wel de grootste klassieker op deze lijst. We hebben het natuurlijk over Dirty Harry. Hoewel de film uit 1971 komt, is die 50 jaar later nog steeds de moeite waard. We zien hoe Clint Eastwood met zijn revolver een crimineel achterna zit die het op kinderen heeft gemunt. Ook deze film verdwijnt van Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen