Dit zijn de vijf allergrootste flops van Netflix in 2021

Films & Series Jeroen Kraak 25 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Er komen elk jaar flink veel series en films naar Netflix, maar niet alles is een succes. Wij zetten de vijf flops voor je op een rij.

Netflix maakt zo ontzettend veel series en films dat we soms niet weten wat we precies moeten kijken. Door de grote hoeveelheid lijkt de streamingdienst soms niet al te kritisch zijn, aangezien het kwantiteit boven kwaliteit kiest. Apple TV+ kiest juist het compleet tegenovergestelde model. Maar welke series zijn dit jaar de grootste flops geweest? Wij zetten ze op een rijtje.

The Woman in the Window

Een film met topacteurs als Gary Oldman, Amy Adams en Anthony Mackie kan toch niet mislukken? Nou zelfs Captain America kon er niets aan doen. De thriller die gebaseerd is op het gelijknamige boek van AJ Finn, die later weer beschuldigd werd voor plagiaat. Omdat het script niet goed genoeg was, werd deze opnieuw geschreven maar dat mocht niet helpen. De productie duurde te lang en uiteindelijk besloot Disney de film te verkopen aan Netflix, omdat deze niet in de bioscoop kon draaien vanwege de coronacrisis. Een miskoop van Netflix, want de film komt niet verder dan een 5,7 op IMDb. Op Rotten Tomatoes is de score nog slechter: 26 procent.

Jupiter’s Legacy

Het doet me een beetje pijn om deze serie tussen de flops te zetten, aangezien ik het zelf wel een zeer vermakelijke serie vond. Netflix was het daar niet mee eens, want besloot al na een seizoen te stoppen met de serie, ondanks dat deze een 6,7 wist te scoren op IMDb. Het grote nadeel is dat de serie wat langzaam op gang komt, waardoor kijkers wellicht afhaakten. De cijfers lijken dan ook niet op te wegen tegen de kosten voor Netflix.

Cowboy Bebop

Ai, dit is een heel pijnlijke zet geweest voor Netflix. Cowboy Bebop was een van de meest succesvolle animeseries. Het is dan ook een logische keuze om er een live-actionserie van te maken. Maar Netflix trapte in de val om een remake van iets succesvols te maken. Het kan niet tippen aan het origineel en is lastig te begrijpen voor nieuwkomers. Net zoals bij Jupiter’s Legacy is deze serie ook na een seizoen geschrapt. Zonde van de mooie muziek in de serie.

Red Notice

Deze film heeft een vermogen gekost voor Netflix en stikt van de grote namen (Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds), maar dat zegt zeker niet alles. Met zo’n budget mag je best kritischer naar een film kijken en dan valt het erg tegen. Op Rotten Tomatoes komt het niet verder dan 37 procent. Desondanks zorgden de grote namen wel voor veel kijkers. Desondanks mag deze film hopen op een tweede deel.

Escape the Undertaker

Als er iets begraven moet worden, is het wel deze interactieve Netflix-serie. Wat verschrikkelijk slecht is deze productie. De makers mogen zich dan ook doodschamen. Echt, doe dit jezelf niet aan. De serie speelt zich af in een huis waar het spookt. Jij kunt deze groep c-acteurs/worstelaars helpen in hun tocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen