Netflix geeft je een geweldige functie bij nieuwe update

Films & Series Jeroen Kraak 25 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb je een Android toestel met daarop Netflix? Dan heb je geluk! De streamingdienst krijgt een update waarbij je niet weet wat je hoort.

Netflix kijk je waarschijnlijk vooral thuis op de televisie, maar natuurlijk kun je de streamingdienst op veel meer apparaten en devices gebruiken. Als je ergens met het openbaar vervoer naartoe gaat, is het heerlijk om je favoriete serie of film te kijken op je eigen smartphone, al zal dat door de lockdown nu wel wat minder zijn.

Beter geluid bij Netflix op je telefoon

Natuurlijk heb je bij Netflix op je mobiel niet dezelfde kwaliteit als op de televisie en al helemaal niet als je een Premium-abonnement hebt afgesloten. Daarbij is het zelfs mogelijk om een aantal series en films in 4K te kijken, tenminste als het goed werkt. Toch komt de kwaliteit van telefoon en televisie toch wat dichter bij elkaar door een nieuwe update voor Android-devices.

Het geluid van Netflix op je telefoon kan af en toe vrij matig zijn. Gelukkig heb je er op Android geen last meer van als je de app updatet. De audio gaat nu naar xHE-AAC. Hierdoor gaan de muziek en geluiden naar studio-kwaliteit. Een bijkomend voordeel is ook dat het geluid meer consistent wordt. Hierdoor heb je minder last van schommelingen qua kwaliteit.

Een verandering van de bitrate doet wonderen

De nieuwe update van Netflix zorgt ervoor dat de bitrate van het geluid kan variëren als je internetverbinding dit natuurlijk toelaat en ook weer kan terugschakelen als dit verandert. Daarnaast is er ook loudness management wat ervoor moet zorgen dat er geen schokkende veranderingen zijn qua geluid. Denk hierbij aan een overgang van een harde actiefilm naar een rustig drama. Hierdoor kun je door de luidsprekers van je telefoon luisteren zonder dat je bang hoeft te zijn dat je iets mist.

Om van de nieuwe update van Netflix gebruik te maken moet je minstens gebruik maken van Android 9.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen