Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 7 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt met goed nieuws voor fans van superhelden

Het superhelden-genre leeft meer dan ooit. De series op Disney+ lopen als een trein en Netflix kan dus niet achterblijven.

Wie aan superhelden denkt komt automatisch bij Disney+ terecht. Met de gehele Marvel-franchise heeft het natuurlijk goud in handen. Voor de concurrerende streamingdiensten is het hard om daar tegenop te boksen. Toch komt Netflix nu met een flink antwoord.

Jupiter’s Legacy op Netflix

Sinds vandaag staat Jupiter’s Legacy. Het is de eerste echt zelfgemaakte superhelden van de rode N als we The Umbrella Academy niet meetellen. Het is de eerste serie van het overgenomen Millarworld. De uitgeverij is eigendom van Mark Millar, die eerder werkte voor Marvel en DC Comics. Hij heeft ook een flink aantal comics op zijn eigen naam. Deze zie je in de toekomst regelmatig bij Netflix.

Naast Jupiter’s Legacy heeft Netflix namelijk nog vier series van Millarworld in de pijplijn. Dat betekent dat je als superhelden- en comicliefhebber de komende tijd goed zit bij de streamingdienst. Ook weten we al met welke titels Netflix op de proppen komt.

Nieuwe series van Millarworld

Zo komt Mark Millar met een nieuwe spionageserie die bestaat uit zes afleveringen, meldt Techradar. Millar claimt dat het een van de grootste franchises is die hij ooit heeft gemaakt. Dat belooft veel goeds.

Netflix komt ook met een adoptie van zijn comics over The Magic Order. Deze is door de coronacrisis uitgesteld, maar in ontwikkeling. Ook werkt het aan American Jesus en een animatieserie van Supercrooks.

Meer dan superhelden

Verwacht niet alleen superheldenseries. Hoewel Millar natuurlijk veel comics over personen met superkrachten heeft geschreven, gaan ze ook regelmatig over andere onderwerpen. Met Millarworld heeft Netflix dus veel veelzijdigheid in handen.

Nu heeft elke grote streamingdienst in ieder geval zijn eigen superheldenfranchise. Natuurlijk heeft Disney+ alle Marvel-content. Met The Boys is ook Amazon Prime Video een geduchte concurrent. Er zijn verschillende plannen rondom de serie om dat universum verder uit te bouwen. Met Jupiter’s Legacy heeft nu ook Netflix zijn eerste stap gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!