Netflix’s Marvel-series verkassen toch naar Disney+ (maar…)

Films & Series Mark Hofman 24 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Het zat er een paar jaar aan te komen, maar nu lijkt het toch echt te gebeuren. De Marvel-series die Netflix geproduceerd heeft maken de overstap naar Disney+. In Canada, althans.

Gezien het feit dat Marvel onderdeel is van Disney en bijna alle andere content van de studio te zien is op Disney+, verwachten we dat Canada niet het enige land is dat voorzien gaat worden. De rest van de wereld zal zonder twijfel volgen.

Marvel-series Netflix verhuizen naar Disney+

Na het bericht van Mobile Syrup komt ook Engadget met de bevestiging: de Marvel-series van Netflix komen naar de streamingdienst van Disney. Vanaf 16 maart 2022 zijn de leden van ‘The Defenders’ te zien voor Canadese gebruikers van het platform. Waarom alleen in dat land de rechten vanaf maart zijn binnengehaald is niet duidelijk.

Dankzij de zet komen niet alleen The Defenders naar Disney+. Ook Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Punisher zijn vanaf dat moment op de streamingdienst. Al is het wel de vraag in hoeverre die laatste onder het normale aanbod zal vallen. De serie is, in tegenstelling tot de rest, vrij gewelddadig. Iets dat niet binnen het plaatje van het reguliere aanbod van Disney+ valt.

In Nederland maakt de streamingdienst gebruik van het STAR-aanbod. Via deze weg kunnen films als Deadpool, die niet onder het reguliere Marvel-aanbod valt, alsnog bekeken worden.

Terugkeer van de helden?

Het is uiteraard ook de vraag wat Marvel en Disney+ van plan zijn met de titels. Het binnenhalen van de oude seizoenen, die het over het algemeen fantastisch deden op Netflix, is een goede zet om je aanbod compleet te maken. Daarbij zorgt het natuurlijk ook voor geruchten over eventuele vervolgen.

Zo werd Daredevil vrij abrupt geannuleerd in zijn Netflix-tijd, omdat er meningsverschillen waren met Marvel. Pakt de studio de kans om het verhaal verder te vertellen of blijft het bij wat we al hebben? De tijd zal het leren, maar de eerste stap lijkt in ieder geval gezet. Nu Nederland nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen