Netflix-miniserie Inventing Anna domineert ondanks slechte beoordelingen

Films & Series Mark Hofman 21 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Er zijn talloze films en series die je op Netflix kan kijken. Het is dus niet heel gek dat je soms niet meer weet waar je het zoeken moet. Gelukkig helpt de streamingdienst ons daar, sinds kort, een handje bij.

Netflix heeft een duidelijk overzicht met de tien populairste films en series in ons land. Die lijst wordt dagelijks bijgewerkt en geeft een goede indruk van wat het Nederlandse publiek op dit moment fantastisch vindt. Een uitstekende manier om series als Inventing Anna te ontdekken.

Netflix-miniserie Inventing Anna

Niet The Sinner, The Tinder Swindler of Manifest, maar Inventing Anna is op dit moment de absolute nummer 1 op Netflix. De streamingdienst laat iedere week zien welke films, series en documentaires het goed doen bij het Nederlandse publiek. Dat deze serie de aandacht trekt van onze landgenoten is wat dat betreft niet heel opvallend. Het verhaal ligt namelijk volledig in lijn met eerdere titels die de show wisten te stelen.

In Inventing Anna volgen we het verhaal van Anna Delvey. De dame beweert tegenover de elite van New York dat ze een Duitse erfgename is, maar is dat eigenlijk wel het geval. Onderzoeksjournalist Vivian Kent denkt van niet en heeft het idee dat Anna een oplichter is. Met toestemming van haar hoofdredacteur gaat ze de waarheid achterna. Een zoektocht die ze niet snel zal vergeten.

Inventing Anna is zoals gezegd een miniserie die exclusief te zien is op Netflix. De serie heeft dus slechts één seizoen dat bestaat uit negen afleveringen. Die duren overigens wel langer dan in een normale serie, dus je hebt wel aardig wat uurtjes plezier. De kortste aflevering duurt 59 minuten en de langste 82 minuten.

Wat zijn de scores?

Soms maken series de hoge verwachtingen waar, soms komen Nederlandse Netflix-gebruikers terug van een koude kermis. Het maakt niet uit wat de critici zeggen en wat andere kijkers vinden. Als jij kunt genieten van Inventing Anna dan is dat echt het belangrijkste. Geef je wel om wat anderen zeggen, dan zetten we hieronder even de beoordelingen van de serie op een rijtje.

Helaas lijkt Inventing Anna het qua verhaal niet heel goed te doen in tegenstelling tot andere series op Netflix. De hoogste score die de serie krijgt is afkomstig van IMDb-gebruikers waar hij een 6.9 krijgt. Geen pareltje dus, maar ook zeker geen slechte beoordeling. Dat geldt helaas wel voor Rotten Tomatoes waar de miniserie een 63% van de critici krijgt en een score van 34% van de consumenten. Op Metacritic is het overigens niet veel beter. Daar krijgt de serie een 57 van de critici en een 41 van de kijkers.

10 populairste titels op Netflix

Is Inventing Anna niets voor jou, maar ben je wel opzoek naar een andere film of serie? Dan is Netflix misschien wel dé plek voor jou. De volgende tien titels staan deze week in de Top 10 en doen het in Nederland in ieder geval heel goed:

  1. Inventing Anna | Miniserie
  2. One of Us is Lying | Serie
  3. Love is Blind 2 | Serie
  4. The Tinder Swindler | Film
  5. Young Wallander Killer’s Shadow | Serie
  6. Manifest | Serie
  7. Sweet Mangolias | Serie
  8. The Sinner | Serie
  9. Texas Chainsaw Massacre | Film
  10. Toy Boy | Serie

Hopelijk zit er een leuke titel voor je tussen. Niet helemaal gelukt? Dan zit je op deze pagina misschien wel goed!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen