Netflix tovert populaire game volgende maand om tot gloednieuwe serie

Films & Series Mark Hofman 17 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix brengt eind volgende maand een gloednieuwe serie uit. Nu is dat niet zo’n schokkend nieuws, want dat doet de streamingdienst wel vaker. Alleen gaat het platform dit keer aan de haal met een uiterst populaire game.

Vanaf 25 maart is de serie Dota: Dragon’s Blood te zien op de streamingdienst. Zoals je misschien al hebt geraden gaat het om een serie dat gebaseerd is op het immens populaire Dota 2.

Netflix aan de haal met populaire game

Netflix bouwt Valve’s Dota 2 om tot Dota: Dragon’s Blood. De streamingdienst heeft een animeserie van de game gemaakt en brengt deze op 25 maart uit. Op die datum zijn alle acht de afleveringen van het eerste seizoen te zien. Om fans van de game alvast een beetje enthousiast te maken heeft Netflix, direct na de aankondiging, de eerste trailer online gezet. Deze is hieronder te bekijken:

De serie zal het verhaal vertellen van Davion. De Dragon Knight is erop gebrand om een grote plaag weg te jagen van de wereld en moet hiervoor de strijd aangaan met een krachtige eldwurm. Alleen komt Davion terecht in verschillende gebeurtenissen die hij nooit had kunnen overzien. Wie het overigens niet heel erg warm krijgt van het verhaal van Davion zit goed, want er is ook een tweede verhaallijn te volgen. Netflix laat in de serie ook het verhaal van prinses Mirana zien die haar eigen geheime missie moet zien te voltooien.

Netflix heeft voor Dota: Dragon’s Blood niet met de minste studio samengewerkt. De animatie is namelijk afkomstig van Studio MIR die onder andere ook de vormgeving van The Legend of Korra hebben verzorgd.

Niet de enige game

Dota 2 is overigens niet de enige game die van Netflix een eigen televisieserie krijgt. Zo heeft het bedrijf onder andere ook samengewerkt met Riot Games, de ontwikkelaar van League of Legends. De twee partijen zijn bezig aan een serie dat zich afspeelt in Arcane, het universum van de populaire MOBA. Die serie moest overigens vorig jaar al verschijnen, maar is door vertraging in de productie uitgesteld naar 2021. Twee MOBA-games met een eigen serie op Netflix in één jaar tijd. We hebben wat dat betreft niets te klagen.

Benieuwd wat Netflix je nog meer te bieden heeft? Lees dan ook zeker dit artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen