Mysterieuze moordserie verovert populariteitslijst Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 23 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Als je aan het bingen bent op Netflix, heb je ‘m vast al zien staan: One of Us Is Lying. Maar wat houdt de serie precies in?

Sinds Netflix de populariteitslijst heeft toegevoegd aan haar streamingdienst, weten wat de populairste titels zijn in ons land. Veel van die shows herkennen we natuurlijk, maar regelmatig duikt er een op waar je wellicht nog niet van gehoord hebt. Deze week is het weer zo ver. One of Us Is Lying. Maar wat is het precies?

One of Us Is Lying

De titel doet je wellicht denken aan een nieuwe datingshow in de stijl van Temptation Island, maar niets is minder waar. Deze mysterie-serie is namelijk gebaseerd op een gelijknamig boek van Karen M. McManus waar een moord centraal staat.

Zelf beschrijft Netflix de serie als volgt: “Vijf erg verschillende scholieren moeten nablijven, maar een moord (en allerlei geheimen) houdt ze bij elkaar. Er ontvouwt zich een dodelijk kat-en-muismysterie.

Netflix is razendsnel: Hitman’s Wife’s Bodyguard volgende maand te zien

Populair op Netflix

De nieuwe Netflix-original doet het erg goed in ons land. Het staat op nummer 2 in de populariteitslijst. Met de titel lijkt de streamingdienst vooral op een jonger publiek te richten, want zelf zet Netflix tiener in de steekwoorden. Desondanks heeft de show een leeftijdsclassificatie van 16 jaar en ouder.

De serie staat op Netflix als original, maar is dat eigenlijk niet helemaal. De show is namelijk afkomstig van streamingdienst Peacock. In Nederland is deze dienst niet beschikbaar en dus heeft Netflix daarvoor de rechten gekocht.

Positieve reacties

De algemene mening over de nieuwe serie op Netflix is positief. Het weet 89 procent te scoren op review-site Rotten Tomatoes. De serie scoort weliswaar bij veel reviewers een voldoende, maar echt heel enthousiast zijn ze ook weer niet. “Wat One of Us Is Lying niet heeft is die ene vonk die de serie onderscheidt van alle andere moordmysteries en tienerdrama’s die er zijn,” schrijft Angle Han van Hollywood Reporter. “Het is een vrij klassieke ‘wie heeft het gedaan’, waarbij iedereen verdacht is en niemand praat,” voegt Frederick Blichert van Android Authority toe.

Ook kijkers zijn over het algemeen gematigd enthousiast. Op reviewsite IMDb scoort de titel een 6,9. Veel reacties gaan er dan ook over dat het een klassiek tienerdrama is, maar die je toch wil bingen om erachter te komen wie het heeft gedaan.

Netflix-miniserie Inventing Anna domineert ondanks slechte beoordelingen

Nu op Netflix

Heb je de serie al gezien en ben je fan? Dan is er goed nieuws voor je! Peacock heeft aangekondigd dat er een tweede seizoen komt. Deze is vermoedelijk gebaseerd op het tweede boek van McManus: One of Us Is Next. Wanneer die komt is natuurlijk de grote vraag. Het eerste seizoen staat nu op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen