Netflix scoort als een malle met serie die Mocro Maffia doet vergeten

Pop-Culture Jeroen Kraak 22 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Op Netflix staan ontzettend veel series en films. Van velen weet je waarschijnlijk het bestaan niet eens af. Eens in de zoveel tijd weet zo’n onbekende titel flink te scoren. Dat is nu ook het geval met Braqueurs: La SĂ©rie. Maar moet je deze Franse Mocro Maffia ook kijken? Wij vertellen het je.

Het mooie aan Netflix is dat er zoveel series en films op het platform staan zodat er voor ieder wat wils is. Daarbij horen ook originals die in verschillende landen worden gemaakt. Zo hebben we de laatste jaren kennisgemaakt met La Casa de Papel, Lupin en Squid Game. Dit keer weet opnieuw een Franse serie goed te scoren die wel wat wegheeft van Mocro Maffia.

 Netflix scoort enorm met ‘eigen’ Mocro Maffia

Op dit moment staat Braqueurs: La SĂ©rie bovenaan in de Nederlandse Netflix Top 10. Een serie die je waarschijnlijk nog niet kent. Toch is deze show zeker de moeite waard als we het grote publiek moeten geloven.

Braqueurs: La SĂ©rie (In het Nederlands vrij vertaald Rovers) is een echte misdaadserie. Netflix beschrijft het als volgt: “Meesterdief Mehdi wil zijn familie beschermen tegen een machtige drugsbaron en belandt met zijn team bedreven overvallers in een wrede en dodelijke territoriumstrijd.

Eigenlijk kun je de serie een beetje vergelijken met het Nederlandse Mocro Maffia wat te zien is op Videoland. Ook hierin zien we personages die steeds dieper in het criminele milieu geraken.

Het eerste seizoen van Braqueurs: La SĂ©rie dateert alweer uit 2021 en bestaat uit 6 afleveringen. Het tweede deel is pas sinds kort uit en dat verklaart dan ook de topnotering in de Netflix-ranglijst.

Braqueurs: La SĂ©rie maakt indruk

Op dit moment hebben ruim drieduizend mensen hun mening gegeven op filmsite IMDb. Daar scoort Braqueurs: La SĂ©rie een 7,1. Een prima score en de ideale serie als je een avondje niets te doen hebt en klaar bent met Mocro Maffia.

Op het platform zijn dan ook verschillende reviews van gebruikers te lezen. Zo noemt een van de kijkers het een “donker no-nonsense verhaal met goed acteerwerk” en roemt hij het omdat het geen standaard Hollywoodverhaal is.

Een andere fan van de serie voegt er aan toe dat de Netflix-serie “razendsnel is met non-stop actie. Als je met je ogen knippert mis je al iets”.

Dat klinkt dus allemaal veelbelovend. Het is dus de ideale tijd om Braqueurs: La SĂ©rie te gaan kijken, al is het maar om mee te praten bij de koffieautomaat op het werk. De eerste twee seizoenen staan nu volledig op Netflix.

Waarom die ene Netflix-serie toch zo verdomd populair was vorig jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen