Netflix stunt met verborgen parel die Squid Game doet vergeten

Films & Series Jeroen Kraak 27 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Er is weer een pareltje op Netflix die het ene na het andere succes scoort. Ook deze komt weer uit Korea. Nee, het is niet een vervolg op Squid Game, maar een compleet nieuwe serie. Maak kennis met Extraordinary Attorney Woo.

Nederlandse Netflix-gebruikers hebben toegang tot hun eigen lijst met de tien populairste series. Al zijn we niet de enige, want kijkers over de hele wereld hebben er toegang tot. Zo kwamen we afgelopen week een zeer bijzondere naam tegen.We hebben het over Extraordinary Attorney Woo. Een groot succes dus, die we nog in ons land moeten ontdekken. WANT-redacteur Jeroen vertelt je waarom de serie zo populair is in het buitenland.

Netflix scoort met deze Koreaanse serie

De Koreaanse filmindustrie is booming. In het land zijn ze al jarenlang aan de gang om prachtige pareltjes te maken. Wij maakten er voor het eerst kennis mee door Parasite. De productie wist een bijzondere prestatie neer te zetten door als niet-Engelse titel de Oscar voor de beste film te winnen. Over Squid Game hoeven we het helemaal niet meer te hebben. Het is de grootste Netflix-hit ooit. Toch zijn er nog veel meer toppers zoals Pachinko op Apple TV+. Nu is er een nieuwe ster.

We hebben het over Extraordinary Attorney Woo. De serie gaat over een 27-jarige autistische advocaat. Vanwege een IQ van 164 heeft ze een indrukwekkend geheugen en een creatief denkproces. Ze studeerde daarom ook als beste van haar klas af bij een prestigieuze rechtenserie. Ze komt dan ook bij een topadvocatenkantoor terecht waar ze alle uitdagingen aanpakt. De serie geeft dan ook een bijzondere kijk op autisme. Iets wat zeker een groot publiek verdient.

Extraordinairy Attorney Woo een groot succes

Extraordinairy Attorney Woo is misschien nog niet zo populair op Netflix als Squid Game, maar het verslaat de serie wel op veel vlakken. Laten we beginnen met “de mensen die er verstand van hebben”. De recensenten zijn lyrisch over de nieuwe titel. Zo weet het 100 procent te scoren op Rotten Tomatoes. Zo zegt Polygon dat de serie de realiteit van discriminatie benadrukt door de ogen van de regisseur en daardoor uitblinkt.

Waarschijnlijk vind je het interessanter wat mensen zoals jij over de serie denken. Gelukkig zijn die net zo positief over de Netflix-serie. Extraordinairy Attorney Woo scoort een 9,0 op IMDb na 5.900 beoordelingen. Een gebruiker schrijft: “Dit is het zoveelste voorbeeld dat de Zuid Koreaanse filmindustrie regelmatig talloze dingen goed maakt, dat Hollywood niet voor elkaar krijgt. Trakteer jezelf op deze geweldige serie.”

De 10 populairste Netflix-titels van ons land

Is Extraordinairy Attorney Woo nu niet echt de serie waar je naar op zoek bent? Geen probleem! Netflix heeft dagelijks een overzichtelijke lijst met de 10 meest populaire titels van dat moment. De kans dat er iets tussenzit waarmee je uit de voeten kan is dus best groot.

De volgende 10 Netflix-series doen het in ons land het lekkerst:

 1. Echoes
 2. The Sandman
 3. Manifest
 4. Virgin River
 5. Never Have I Ever
 6. Kleo
 7. The Walking Dead
 8. Donde Hubo Fuego
 9. Stranger Things
 10. Selling the OC

Dit zijn op dit moment de 10 populairste films in Nederland op Netflix:

 1. Look Both Ways
 2. The Next 365 Days
 3. Running with the Devil
 4. Day Shift
 5. Spider-Man: No Way Home
 6. Royal Teen
 7. Purple Hearts
 8. The Grey Man
 9. Inside the Mind of a Cat
 10. Luizenmoeder: De Film

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen