Zo bingewatch je, op afstand, toch samen jouw favoriete Netflix serie

Films & Series David van Benthem 20 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Nu iedereen thuiszit, is Netflix natuurlijk ideaal om de tijd mee te doden. Maar ook bingewatchen is leuker om te doen als je met elkaar bent. Hier kom je te weten hoe je alsnog samen kijkt met mensen die ver wonen of zich op dat moment niet helemaal fit voelen.

Om dat te doen, moeten jij en je vrienden een kleine uitbreiding op Google Chrome installeren: Netflix Party. Dit kleine programmaatje zorgt ervoor dat jouw Netflix en die van je vrienden worden gesynchroniseerd. Daardoor speelt jouw serie of film perfect tegelijk af met die van anderen. Ook als iemand naar de wc gaat en op pauze drukt, pauzeert de rest automatisch mee.

Zo doe je dat

Zodra je de extensie hebt geïnstalleerd, kies je een film of serie naar jouw voorkeur in Netflix. Klik vervolgens op het ‘NP’ logo rechtsboven in je Google Chrome internetbrowser. Als het icoontje rood kleurt, betekent dat dat de extensie werkt. Vervolgens stuur je jouw URL door naar je vrienden, zodat zij samen met jou kunnen kijken.

Ben je daarnaast de persoon die graag alle touwtjes in handen heeft, dan kan dat ook. Om daarvoor te zorgen, klik je op het ‘NP’ icoontje en vink je ‘Only I have control’ aan.

Netflix Party
Het logo van Neflix Party. (Afbeelding: Netflix Party)

 

Chatten of toch bellen tijdens je Netflix serie?

Hoewel er de optie is om met elkaar te chatten, is het natuurlijk leuker om elkaar echt te kunnen verstaan. Daarvoor bieden programma’s als Skype of Discord uitkomst.

Wat wel sinds vandaag zo is, is dat je niet meer in HD of in een hogere resolutie je favoriete serie kan bekijken. Mensen internetten en Netflixen nu namelijk zoveel vanuit huis, dat er zorgen zijn dat er niet genoeg bandbreedte overblijft in Europa. Een verstopt internet zou daarvan het gevolg van kunnen zijn, waardoor mensen niet meer vanuit huis zouden kunnen werken. Daarom heeft Netflix besloten in overleg met de EU deze maatregel voor een maand te nemen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen