Netflix steekt populair profiel in een nieuw jasje: alles wat je moet weten

Films & Series Jeroen Kraak 14 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix geeft de profielen van kinderen een flinke update. Waar het kinderprofiel eerst een kopie leek voor volwassenen, krijgt het nu een eigen look.

Je kent jouw eigen Netflix-scherm wel. Zodra je de app opstart krijg je een pagina te zien die op maat gemaakt is op basis van jouw voorkeuren en eerdere series en films die je hebt gekeken. Tot nu leek het kinderprofiel op die van volwassenen, maar dat gaat veranderen.

Netflix gaat aan de slag voor kinderen

Voorheen leek het kinderprofiel erg op die van volwassenen. Zo zagen de kids ook verschillende rijen met populaire shows en andere suggesties uit de bibliotheek. Dat gaat nu wat veranderen. De bovenste rij laat de shows zien waar de kinderen het meest naar kijken. Daarbij komt nu ook een karakter uit de series die de kleinsten moeten helpen om te kiezen wat te kijken.

Om de bovenste rij optimaal in te richten gebruikt Netflix de data van wat kinderen eerder hebben gekeken. Zo krijgen zij bovenaan de karakters die ze het liefst zien. Dat kunnen ook figuren zijn die niet deel uit maken van Original-series. Als een kind op zo’n vlak klinkt verandert ook de achtergrond.

Streaming-oorlog: Netflix-killer HBO Max heeft plannen voor Europa

Een nieuwe aanpak

Netflix heeft voor deze verandering gekozen, omdat kinderen de streamingdienst anders gebruiken dan volwassenen. Kinderen maken hun selectie voor programma’s vaak visueel. De kleintjes van tegenwoordig kunnen makkelijk hun eigen weg gaan via de afstandsbediening of iPad. Met thuiswerken is Netflix dan ook de ideale babysitter en kunnen ze zelf makkelijk het programma bedienen.

Netflix gaat de nieuwe kinderprofielen gelijk over de hele wereld uitrollen. Voor de tablet- en mobiele versie moet je nog even wachten. Deze wordt de komende maanden nog getest. Zet jouw koter dus eerst maar voor de televisie als je eventjes rust wil of hard moet werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

TechCrunch

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen