Netflix onthult de 5 populairste originals bij de start

Films & Series Jeroen Kraak 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft cijfers bekendgemaakt over de populairste originals op het platform. De laatste toevoeging is een nieuwe titel.

Bridgerton is een hit op Netflix. Het drama uit de negentiende eeuw is in de eerste vier weken al door 63 miljoen personen bekeken. Daarmee komt het op plaats vijf van de meest populaire starts ooit op de streamingdienst. Hoewel Netflix over andere series geen of weinig uitspraken doet, heeft Newsweek dit alsnog berekend.

Netflix toppers

Bijzonder is dat Bridgerton hiermee The Queen’s Gambit voorbij. Deze serie scoorde in de eerste vier weken 1 miljoen kijkers minder. Dat kwam op een totaal van 62 miljoen.

Bridergton – 63 miljoen

Zoals gezegd staat Bridgerton op plaats 5. Een verrassing is dat echter niet te noemen omdat het gemaakt is door Shonda Rhimes. Die was eerder al verantwoordelijk voor Grey’s Anatomy en Scandal. Het is haar eerste serie voor Netflix, maar er komen er nog meer aan, gezien ze met haar productiehuis een deal voor 150 miljoen sloot.

Tiger King – 64 miljoen

Tiger King was een van de meest besproken series in de lente. Deze documentaire is misschien wel een van de meest absurde verhalen ooit. We zien verschillende eigenaren van dierentuinen die het met elkaar aan de stok hebben. Vooral Joe Exotic weet de show te stelen. Deze excentrieke dierentuineigenaar zit inmiddels vast voor het opdrachtgeven van een huurmoord op zijn concurrente en rivale Carole Baskin.

Stranger Things (seizoen 3) – 64 miljoen

Wie Netflix zegt, zegt natuurlijk Stranger Things. Het derde seizoen wist in 2019 64 miljoen kijkers binnen vier weken te bereiken. Vooral de jaren ’80-sfeer weet veel mensen te boeien. Veel mensen wachten dan ook al smart op het vierde seizoen wat al een tijdje op zich laat wachten.

La Casa de Papel (seizoen 4) – 65 miljoen

Het vierde seizoen van La Casa de Papel was een echte rollercoaster op Netflix. Inmiddels hebben de overvallers de Spaanse Munt ingeruild voor de nationale bank. We zagen het afscheid van een van de meest geliefde personen en een enorme cliffhanger afgelopen april. De maker liet al weten dat seizoen 5 het laatste zal worden, al hopen we stiekem op een spin-ff van Berlijn of de Professor. Dit jaar weten we eindelijk hoe het gaat aflopen.

The Witcher – 76 miljoen

Vergeet alle voorgaande series, The Witcher heeft veruit de beste start. Maar liefst 76 miljoen kijkers wisten in de eerste vier weken op serie af te stemmen. Opnames voor het tweede seizoen zijn verschillende keren onderbroken vanwege het coronavirus. Het is dan ook nog onbekend wanneer we deze zullen zien, al hopen we dat het voor het einde van het jaar is. Netflix ziet ook het succes van de serie want het heeft al verschillende spin-offs aangekondigd. Wij kunnen niet wachten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen