Universal gaat klassieke horrorfilms gratis op YouTube vertonen

Universal is een van de grootste filmstudio’s ter wereld. Wat veel mensen niet weten is dat het ook een van de oudste is. Het zet nu een paar klassiekers op YouTube.

Universal Studios bestaat al meer dan 100 jaar. Sinds 1912 maakt het al films. Het zit tegenwoordig samen in een holding met NBC dat weer voor 51 procent eigendom is van de Amerikaanse kabelgigant Comcast. De filmmaatschappij maakt al sinds 1914 gebruik van hetzelfde studioterrein wat omgedoopt is tot Universal City.

Universal kent veel klassiekers

In al die jaren zijn er flink veel grote films voortgekomen uit de studio’s van Universal. Wat te denken van E.T. Jurassic Park en Jaws. Tegenwoordig weet het bedrijf flink te scoren met The Fast & Furious. Zo bracht het laatste deel van de serie 1,6 miljard dollar op.

Griezelen in zwart-wit

Hoewel je het misschien wel zou denken, draait niet alles voor de maatschappij om geld. Zo kun je binnenkort gratis gaan genieten van een aantal films. Dit zijn met recht klassiekers te noemen want ze zijn minstens 60 jaar oud. Een aantal titels zijn zeker te herkennen, want daarvan zijn al verschillende reboots uitgekomen. Wat te denken van Frankenstein, Dracula en The Mummy. In der loop der jaren hebben we al verschillende uitvoeringen van die verhalen voorbij zien komen. Je hebt die natuurlijk bast een keer gezien.

De films verschijnen op het kanaal Fear: The Home of Horror. Na verschijning kun je ze een week gratis kijken. Daarna verdwijnen ze weer in de archieven van Universal. De eerste films zijn vanaf volgende week te zien. Hieronder vind je het rijtje.

Vanaf deze data zie je de films van Universal

15 januari 2021 (21.00 uur) Dracula (1931), The Mummy (1932)

16 januari 2021 (21.00 uur) Frankenstein (1931), Bride Of Frankenstein (1935)

17 januari 2021 (21.00 uur) The Invisible Man (1933), The Wolf Man (1941), Abbott And Costello Meet Frankenstein (1948)

Wil je iets moderner zien, dan kun je ook gewoon op Netflix kijken!

Reageer op artikel:
Universal gaat klassieke horrorfilms gratis op YouTube vertonen
Sluiten