Dit is de populairste slechtste Netflix Original die ooit is gemaakt

Films & Series Jeroen Kraak 29 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Op Netflix staan veel pareltjes, maar ook veel rotzooi. The Ridiculous 6 past in beide beschrijvingen. Wij vertellen je waarom je hem (niet) moet kijken.

Netflix investeert ontzettend veel in films en series. Doordat het veel content maakt, is niet alles altijd even goed. Dat betekent overigens niet dat films of series niet vermakelijk zijn. Je moet er soms echt van houden. Een titel waar dat zeker voor geldt is The Ridiculous 6 uit 2015. Er is een groep die hem echt fantastisch vindt maar er is ook een veel groter gedeelte die het geen minuut kan uithouden.

Dit is The ridiculous 6

The Ridiculous 6 is een komische western waarin een bandiet wordt gevolgd die grootgebracht is door indianen. Op een bepaald moment ontdekt hij dat hij vijf halfbroers heeft. Samen gaan ze op een missie om hun vader te redden. Om dat te kunnen doen moeten ze een bende 50.000 dollar betalen. Ze doen er dan ook alles voor.

Netflix knalt in september: La Casa de Papel, Sex Education, Kate en meer

Vernietigende recensies

De film heeft een van de laagste scores ooit voor een Netflix-productie. De serie heeft een Metascore van 18, waarbij geen enkele recensent de film een voldoende geeft. Het heeft dan ook een score van Rotten Tomatoes van 0 procent. Op IMDb gaat het gelukkig iets beter, want The Ridiculous 6 weet daar maarliefst een 4,8 te scoren.

De recensie over de serie zijn echt vernietigend. Bij veel media komt de titel niet verder dan één hele ster. The Wrap haalt flink uit: “The Ridiculous 6 is alles wat mis is met Hollywood in de laatste twee decennia. Bij RogerEbert.com is het niet veel beter: “Het is alsof iemand ideeën voor voor een komedie op een bord heeft geplakt en dat Sandler vervolgens pijltjes heeft gegooid om de volgorde te bepalen. De film heeft geen flow en ritme en er is absoluut geen reden om dit 119 minuten te laten duren.”

Adam Sandler

Het is opvallend dat de Netflix-film zo ontzettend laag scoort, want de film is geschreven door Adam Sandler, die tevens de hoofdrol heeft. Daarnaast zien we ook Brooklyn Nine-Nine-ster Terry Crews en de bekende acteur en comedian Jorge Garcia. Met zo’n cast zou je op z’n minst verwachten dat de film beter zou scoren. Ook aan het budget zou het niet moeten liggen, dit was 60 miljoen dollar.

Toch vindt niet iedereen de film slecht. Op IMDb zijn er ook genoeg mensen te vinden die ervan hebben genoten. “De film was grappig en er zitten allerlei soorten humor in. Ik snap de haat echt niet. Adam Sandler moet mensen boos hebben gemaakt.” Een andere gebruiker zegt: “Als je dit serieus neemt heb ik echt medelijden met je. Ja, Adam Sandler is niet de beste acteur, maar waarom zou je anders kijken. Geef deze film gewoon de kans.”

Culthit

Inmiddels is The Ridiculous 6 een enorme cult-hit geworden. Ondanks of dankzij de recensies was de Netflix-film de meest bekeken nieuwe release ooit toentertijd. Vooral de ophangscène zie je nog steeds regelmatig voorbijkomen op social media en scoort daarop enorm veel likes.

Of je de Netflix-film echt een kans wil geven, is natuurlijk de keuze die je zelf moet maken. Toch kan het af en toe geen kwaad om een slechte titel te kijken, zo krijg je nog meer respect voor goede titels. Wij bevelen het echter gewoon om het bij de twee scènes te houden die we in dit artikel hebben gezet. Dan heb je de leukste momenten van de titel wel gehad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen