Netflix komt in juli met ‘slechtste serie ooit’ volgens IMDb

Films & Series Jeroen Kraak 24 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

In juli komt er een bijzondere Original naar Netflix. In Azië is de serie al te zien en daar scoort het beroerd op IMDb.

Netflix is de grootste streamingdienst ter wereld. Het komt maandelijks met de meeste nieuwe content van alle streamingdiensten. Door de grote hoeveelheid zitten er regelmatige grote missers tussen. In juli komt er een serie die zeer slecht scoort op IMDb, maar is dit ook terecht?

Racket Boys scoort een 1,0

Juli komt eraan en dan komt Netflix trouw met een lijstje series en films die je in de maand kunt verwachten. Een naam viel ons meteen op: die van Racket Boys. Deze Koreaanse Netflix Original die het samen maakt met SBS is al te zien in Azië, maar komt nu ook naar Nederland. De serie wordt echter met gehoon ontvangen op IMDb. Het scoort op de filmsite een 1,0 na 22.000 stemmen, maar is dat terecht?

Racket Boys is een Koreaans sportdrama dat het leven volgt van een aantal zestienjarige jongens en meisjes. Ze zijn lid van de badmintonclub van de school en krijgen daardoor met verschillende uitdagingen te maken. De serie weet goede kijkcijfers te scoren in Korea. De grote vraag is dan ook hoe het kan dat de serie die naar Netflix komt zo ontzettend laag scoort.

Woedende reacties

Die vraag is prima te beantwoorden. De Netflix-serie zorgt voor woede bij Indonesiërs en die groep heeft massaal haar weg gevonden naar IMDb met als gevolg de bizar lage score. De Indonesiërs beschuldigen de Koreanen zelfs van racisme.

Maar waarom zijn ze boos? Dat heeft allemaal met nationale trots te maken. Badminton is een van de grootste sporten in het land. In de vijfde aflevering van Racket Boys gaan de hoofdrolspelers naar Indonesië om een wedstrijd te spelen. De coaches en spelers waren boos omdat ze in een slechte accommodatie terechtkwamen. Tot overmaat van ramp wonnen de Koreanen ook nog eens de wedstrijd in de Netflix/SBS-serie.

Netflix combineert Masked Singer en First Dates met bizar resultaat

Als gevolg van de beelden is de serie omlaag gestemd op IMDb, waardoor het nu op een 1,0 staat. Daarnaast reageerden een groot aantal Indonesische kijkers woedend onder een post van het Koreaanse SBS. Inmiddels heeft de omroep haar excuses aangeboden en gezegd dat het nooit de bedoeling was om land, spelers en toeschouwers onderuit te halen. SBS zegt er in de toekomst nog meer op te letten.

Kijk de serie op Netflix

Of de serie echt zo slecht is als de Indonesiërs beweren kun je zelf checken. De serie is vanaf 27 juli te zien op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen