Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 23 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix combineert Masked Singer en First Dates met bizar resultaat

Wat krijg je als je First Dates en The Masked Singer met elkaar mixt? Inderdaad, een bizarre datingshow op Netflix  met de naam Sexy Beasts.

Datingshows zijn razend populair. First Dates, Lang Leve de Liefde en Love Island zijn maar enkele voorbeelden van shows die op dit moment goed scoren. RTL heeft ondertussen al de revival van Take Me Out aangekondigd en ook Netflix zit niet stil. Het komt met Sexy Beasts.

Sexy Beasts

Ja de naam Sexy Beasts dekt de lading van de show goed. In de show zien we hoe beesten met elkaar daten. Nou ja beesten, het zijn gewone mensen die verkleed zijn als een dier of ander bijzonder figuur. In deze show draait het dan niet om het uiterlijk, maar om het innerlijk.

Om voor dit thema te kiezen is niet raar, The Masked Singer is wereldwijd ontzettend populair. Daarin moet een panel raden wie er achter het masker schuilgaat. In Sexy Beasts weten we het gelukkig al meteen. Netflix kiest ervoor om twee populaire programma’s dus te mixen met dit resultaat.

Sexy Beasts Netflix
Een sprinkhaan en een dolfijn komen elkaar bij de bar. Zegt de een tegen de ander… (Afbeelding: Netflix)

Een bizarre Netflix-show

Voor ons is het lastig om de show te beschrijven. Het best kun je gewoon de trailer kijken en daaruit je conclusies trekken. Het enige wat wij kunnen zeggen is dat het er allemaal best bizar eruitziet als je op de bowlingbaan een bever, dolfijn of sprinkhaan ziet. Het is in ieder geval weer een keer wat anders dan een normale Tinder-date.

Niet uniek

Overigens is Sexy Beasts niet nieuw. In 2014 was het format al te zien op de BBC. Nu gaat Netflix met de rechten aan de haal. De kandidaten van het programma komen uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De show is vorig jaar opgenomen tijdens de coronacrisis.

Je moet nog wel eventjes wachten, want de serie staat nu nog niet op Netflix. Pas op 21 juli kun je Sexy Beasts op Netflix zien. Kijk je in de tussentijd liever iets anders bizar? Check dan eens Army of the Dead!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!