Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 23 nov 2021

Netflix blaast iconische serie uit jaren ’90 nieuw leven in

De jaren ’90 zijn weer helemaal hot. Zo zien we reboots van allerlei series en films op de streamingdienst. Netflix wil nu knallen met de Power Rangers.

Wie in de jaren ’90 is opgegroeid heeft een fantastische jeugd gehad wat betreft films en series. Wie herinnert zich niet Biker Mice from Mars, Ducktales, Friends en The Fresh Prince of Bell-Air? Een van de andere series waar we veel naar keken waren natuurlijk de Power Rangers. Er goed nieuws voor de fans van de helm dragende superhelden in spandex-pakjes. Netflix werkt aan een comeback.

De Power Rangers komen naar Netflix

Netflix werkt aan verschillende series en films over de Power Rangers. Net zoals Marvel wil het daarmee zijn eigen universum bouwen. Het is een gewaagd project van de streamingdienst, aangezien de laatste bioscoopfilm een ware flop was. De film kreeg een metascore van 44 en kwam op IMDb niet verder dan een 5,9. Een sequel kwam er dan ook niet en de rechten werden verkocht aan speelgoedfabrikant Hasbro. Micheal Lombardo, dat met entertainmentbedrijf EOne eigenaar is van Hasbro laat nu weten aan Deadline dat er een reboot komt op Netflix.

Dit project wordt geleid door Jonathan Entwistle, die je wellicht beter kent als de bedenker van de donkere komedie The End of the F***ing World. Er moeten verschillende series en films op Netflix verschijnen. Inmiddels heeft Entwistle zelf ook gereageerd op het bericht: “De geest is uit de fles. Het nieuwe Power Rangers universum komt naar Netflix!”

Hasbro komt met meer series

Voor Hasbro is het natuurlijk interessant dat Netflix shows gaat maken. Als de series en films weer populair zijn, kan de speelgoedfabrikant natuurlijk weer genoeg poppen en andere spullen verkopen. Het is dan ook niet de enige serie uit de koker van Hasbro. Zo komen er ook shows rond Monopoly, Cluedo en Dungeons & Dragons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix blaast iconische serie uit jaren ’90 nieuw leven in
Sluiten