Die prijsstijging van Netflix? Ja, die is dus minder heftig dan we dachten!

Films & Series Mark Hofman 7 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Vanmorgen kwam het slechte nieuws naar buiten dat Netflix ook in ons land duurder zal worden. Nieuwe abonnees moeten vanaf nu een hogere prijs betalen voor het Standaard-abonnement en het Premium-abonnement. Al is die prijsstijging minder hoog dan we dachten.

Netflix Nederland heeft zojuist aan onze redactie laten weten dat er een fout is gemaakt in de communicatie. Het klopt inderdaad dat de prijzen zullen stijgen en ook bestaande abonnees uiteindelijk meer moeten betalen. Alleen het bedrag dat ze uiteindelijk betalen klopt niet.

Netflix verhoging iets minder heftig

Consumenten die vanaf nu een nieuwe abonnement afsluiten bij Netflix moeten meer betalen. Dat was het bericht dat vanmorgen naar buiten kwam. Waar het Basic-abonnement hetzelfde blijft, worden het Standaard-abonnement en Premium-abonnement dus duurder. Die eerste gaat van €10,99 naar €13,99 en die tweede van €13,99 naar €15,99. Alleen wordt nu duidelijk dat één van die bedragen niet klopt.

In een reactie laat Netflix weten het Standaard-abonnement niet met drie euro, maar met één euro te verhogen. Dit zorgt er dus voor dat het standaard abonnement niet €13,99 per maand, maar €11,99 per maand gaat kosten. De prijsstijging van het Premium-abonnement klopt wel. Deze gaat dus alsnog €15,99 per maand kosten.

Blood Red Sky Netflix
Blood Red Sky zie je op Netflix. (Afbeelding: Netflix)

Netflix laat weten dat mensen die vandaag, met de verhoogde prijs, een Standaard-abonnement het teveel betaalde bedrag terugkrijgen.

‘Investeren in het verbeteren van ons product’

Naast de correctie licht Netflix, door middel van een woordvoerder, ook de prijsstijging toe. Volgens het bedrijf weerspiegelt de hogere prijs namelijk de investering in nieuwe TV series en films, maar ook zeker het verbeteren van het product.

Zoals eerder al duidelijk werd blijft het Basic-abonnement van Netflix “gewoon” dezelfde prijs. Hiervoor abonneer jij je voor de prijs van €7,99 per maand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen