Netflix-serie The Rookie zorgt voor The Suicide Squad-reünie

Films & Series Rik Claessen 2 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Politieserie The Rookie op Netflix heeft gastacteurs over de vloer. Dit keer zorgt een van de aparte The Suicide Squad-leden voor een heuse reünie met de hoofdrolspeler.

Suicide Squad komt naar Netflix. Of ja, een soort van dan. Twee bekende acteurs die in The Suicide Squad speelden, verschijnen met elkaar in een serie op Netflix. Zie het dus meer als een soort The Suicide Squad-reünie. En nee, het is niet Suicide Squad: dat is de film met die matige Joker.

In plaats van in een superheldenserie, krijgen we de twee acteurs in een compleet andere wereld te zien. Namelijk in The Rookie, een crimedrama dat binnenkort zijn zesde seizoen krijgt. De hoofdrolspeler, Nathan Fillion, speelde óók in The Suicide Squad. Nu krijgt hij voor maar liefst twee afleveringen bezoek van de enige echte Polka-Dot Man.

Hier gaat Netflix-serie The Rookie over

Wie dit crimedrama op Netflix niet kent, doet zichzelf best wel wat tekort. Het is namelijk een akelig vermakelijke politieserie. The Rookie draait allemaal om Nathan Fillions personage John Nolan. Nolan is een gescheiden veertiger die zijn droom om politieagent te worden toch maar eens gaat verwezenlijken. Zo wordt hij op aanzienlijke leeftijd het groentje van de politie in Los Angeles.

Het is een vrij komisch beeld: een politieagent in de 40 die vanaf onderaan begint. Maar laat je niet voor de gek houden. Het is een rauwe Netflix-serie met veel actie, goed acteerwerk en vermakelijk plot.

Netflix-serie The Rookie zorgt voor Suicide Squad reunië
The Suicide Squad niet gezien?! Meekomen meneertje!” (afbeelding: ABC Studios)

The Rookie seizoen 6 zorgt voor een Suicide Squad-reünie

Nathan Fillion is dus niet alleen bekend van The Rookie. Hij speelde eerder in de bekende sci-fiserie Firefly en hij had zelfs een klein rolletje in Marvel’s Guardians of the Galaxy Vol. 2. Toch zorgt zijn rol in DC tegenhanger Suicide Squad dat seizoen 6 van The Rookie een reünie betekent. Hij speelde daar The Detachable Kid oftewel T.D.K.: een mafkees die zijn eigen armen los kan koppelen.

In het nieuwe seizoen op Netflix verschijnt namelijk David Dastmalchian. Dastmalchian ken je mogelijk van de dramafilm Prisoners. Toch is de kans het grootst dat je hem kent als Polka-dot Man uit The Suicide Squad: die ietwat aparte, maar akelig dodelijke anti-held.

Volgens de makers van The Rookie gaat Dalmachian in twee afleveringen van het nieuwe seizoen voor komen. Wat voor een rol Dastmalchian krijgt, houden de makers nog even geheim. Het belooft hoe dan een opmerkelijke reünie op Netflix te worden.

Deze Hollywoodsterren verschenen eerder in The Rookie

The Rookie is niet alleen bekend om zijn actie en politiegeneuzel, maar ook om zijn gaststerren. Dat er een The Suicide Squad-acteur voorbijkomt is leuk om te zien, maar een aantal andere bekende sterren gingen hem voor. Zo óók een andere Suicide Squad-acteur.

Netflix-serie The Rookie zorgt voor Suicide Squad reunië
De bolletjesman zelve! (afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Pete Davidson speelde (heel kort, spoiler!) het personage van Blackguard in The Suicide Squad. In The Rookie op Netflix is Davidson voor een aflevering de halfbroer van politieagent Nolan.

Andere gastrollen waren voor bijvoorbeeld Joel McHale (Community) als mensenhandelaar en rapper will.i.am die de politie belt. Wie weet wie de volgende gastacteur is. Het zou zomaar weer iemand uit The Suicide Squad kunnen zijn.

The Suicide Squad had, naast Polka-Dot Man, aardig wat opmerkelijke helden. Eentje daarvan kreeg zelfs zijn eigen spin-off op HBO. En het is een spin-off die je zeker weten wilt kijken:

Peacemaker: 8 redenen waarom je de serie nu moet kijken op HBO Max

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen