Deze series en films verdwijnen binnenkort van Netflix

Films & Series Jeroen Kraak 21 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Op Netflix komen er elke dag weer nieuwe films series. Dat betekent helaas dat er ook shows moeten sneuvelen. WANT-redacteur Jeroen Kraak vertelt je welke content er binnenkort gaat verdwijnen van de streamingdienst. Een van die series is Fargo.

Netflix staat vol met prachtige content. Tegenwoordig maakt Netflix steeds meer zelf in de vorm van originals. Denk bijvoorbeeld aan de titels als Stranger Things, Sex Education en Narcos. Die titels verdwijnen dus niet op Netflix.

Waarom Netflix afscheid moet nemen van sommige series

Heel anders is dat met content die niet door Netflix wordt gemaakt. Sommige series en films koopt de streamingdienst van andere filmmaatschappijen. Netflix betaalt een bepaald bedrag en mag dan tot een bepaalde tijd de serie uitzenden. Na die tijd worden ze geschrapt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Friends.

Ook de aankomende tijd verdwijnen er weer veel series en films van de streamingdienst. Sterker nog, een van de beste titels zie je binnenkort niet meer terug op Netflix. Fargo gaat namelijk verdwijnen.

Fargo verdwijnt

Fargo ken je waarschijnlijk van de film, maar daarna is er ook een serie uitgekomen die te zien is op Netflix. Drie seizoenen om precies te zijn, met elk weer een ander verhaal. De titel valt flink in de smaak bij het grote publiek, want het scoort een 9,0 op IMDb.

Gelukkig is er ondanks dat toch nog wat goed nieuws te melden, want de serie verdwijnt pas op 8 oktober. Je hebt dus nog iets meer dan twee weken om drie seizoenen te bingen. Dat moet dus nog prima lukken. Overigens staat seizoen 4 helemaal niet op Netflix, dus die ga je daar in ieder geval niet missen. Als je na die datum de serie wil zien (inclusief seizoen 4), zal je naar Videoland moeten.

Meerdere series die je moet missen

Zo goed als Fargo zijn de andere series in dit Netflix-lijstje niet, maar er staan best nog wel interessante series in die je in een ruk uit wil kijken. Wat te denken van Arne Dahl. Deze typische Scandinavische misdaadserie bestaat uit verschillende series die allemaal wel een voldoende scoren op IMDb.

Maar ook een Nederlands pareltje zie je niet meer terug op Netflix. Morten gaat over Morten Mathijsen die op het punt staat om premier van Nederland te worden. Een duister geheim uit zijn verleden lijkt echter roet in het eten te gooien.

21 september

  • Out of Dead

23 september

  • VeggieTales in the House

29 september

  • The Royal House of Windsor

30 september

  • Equestria Girls: Tales of Canterlot High
  • Arne Dahl
  • Noddy, de detective

2 oktober

  • Case

4 oktober

  • Morten

8 oktober

  • Fargo

13 oktober

  • Crazy Ex-Girlfriend

Nu weet je natuurlijk wat er allemaal binnenkort verdwijnt van Netflix. Wil je weten wat er allemaal nieuw is? Houd dan de WANT2SEE in de gaten. Elke week zet ik voor jou de grootste releases voor je op een rijtje. Dit is die van deze week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen