Deze nieuwe Netflix-serie knalt met Squid Game-acteurs

Films & Series Jeroen Kraak 6 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Ben je fan van Squid Game? Dan hebben we goed nieuws voor je. Een aantal van de sterren uit de serie zie je nu in een nieuwe Netflix-show.

Netflix zet flink in op haar Koreaanse series. Squid Game is natuurlijk een groot succes, maar ondertussen komt Netflix met flink meer titels uit het land. Zo weet op dit moment ook Hellbound ontzettend goed te scoren. Over een tijdje mogen we zelfs een Koreaanse La Casa de Papel verwachten. Deze maand komt er nog een grote serie met een vleugje Squid Game.

Bekende namen uit Squid Game

Netflix deelt nu een trailer van The Silent Sea, dat tegelijkertijd ook weer heel anders is dan bovengenoemde titels. Deze serie speelt zich namelijk af in de ruimte. In de nieuwe show spelen een aantal grote namen uit de Koreaanse filmindustrie mee. Zo zien we onder andere Gong Yoo. Hij speelde al in de films Seobok en 82 nyeonsaeng Kim Ji-yeong, maar je kent hem waarschijnlijk vooral van Squid Game als The Salesman.

Hij is niet het enige gezicht uit Squid Game in The Silent Sea. We zien namelijk ook Heo Sung-tae terug. Hij was deelnemer 101, oftewel badguy Jang Deok-su.

Dit is The Silent Sea

Natuurlijk ben je vast wel benieuwd waar The Silent Sea precies over gaat. Nee het is niet precies Squid Game. In de serie zien we een groep ruimtereizigers die 24 uur hebben om een missie te klaren op de maan. De overlevingskansen zijn echter maar 10 procent. Op de maan stuiten ze echter op een verlaten onderzoeksfaciliteit die bolstaat van de geheimen.

The silent Sea Squid Game
Ryu Taesuk en Kim Sun. (Afbeelding: Netflix)

Zoals je tegenwoordig bij een Koreaanse film kunt verwachten, gaan er natuurlijk ook de nodige personages dood. Om en om sterven ze tijdens de missie en de oorzaken zijn vaak vrij mysterieus.

Je hoeft niet lang meer te wachten op The Silent Sea. Deze serie staat vanaf 24 december op Netflix. Tot die tijd moet je jezelf dus zien te vermaken met Hellbound en Squid Game.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen