Acht Netflix tips en tricks die je absoluut moet kennen

Het is tijd om je Netflix-ervaring naar een hoger niveau te tillen. We zetten acht onmisbare Netflix tips en tricks voor je op een rijtje.

Netflix tips en tricks

De kans is groot dat je vrijwel dagelijks Netflix aanzwengelt. Even bijkomen met je favoriete serie, of die ene obscure film checken waar je collega’s het telkens over hebben. Wist je echter ook dat je Netflix-ervaring naar een volgend niveau getild kan worden? We zetten acht Netflix tips en tricks voor je op een rijtje.

Geheime Netflix codes

Netflix pompt er maandelijks een flinke hoeveelheid originele content uit. Hartstikke tof, want in de meeste gevallen zijn Netflix Originals zeker de moeite waard. Het maakt de aanbevelingen van de streamingdienst er echter niet beter op. Originals krijgen duidelijk de voorrang, waardoor je vaak dezelfde titels voorbij ziet komen. Gelukkig is er een oplossing!

Film Netflix aanvragen

Elk genre heeft namelijk een eigen code. Door naar http://www.netflix.com/browse/genre/6839 te gaan, kom je bijvoorbeeld met de pagina met alle documentaires terecht. Het wordt pas echt leuk als je dat getal gaat aanpassen. De streamingdienst heeft namelijk ontzettend specifieke genres. Denk aan “Britse onafhankelijke documentaires” of “Griezelige films voor tieners uit de jaren tachtig”. Hier kun je alvast een lijst vinden om mee te beginnen.

Pas de ondertitels aan

Weinig Netflix-gebruikers weten dat je via de website van Netflix de ondertitels voor alle beschikbare apparaten kunt aanpassen. Je hebt de keuze tussen verschillende lettertypes, kleurtjes, achtergronden en vensters. Het kan vooral een groot verschil maken bij series met veel witte achtergronden. Aanrader!

toekomst van Netflix

Bespaar data

Kijk je vaak onderweg series of films? Check dan een keer je instellingen. Daar kun je namelijk precies aangeven hoeveel data je per uur aan content kwijt wil zijn. Zo voorkom je dat je MB’s opeens opgeslokt worden. Door de beeldkwaliteit aan te passen krijg je daar grip op. Hier heb je alvast de instellingen en de bijbehorende hoeveelheid data per uur:
[accordion title=”Aantal uren per 1GB aan data”]

    • Low: vier uur per  1 GB aan data
    • Medium: twee uur per 1GB aan data
    • High: een uur per 1GB aan data

Vraag een film of serie aan

Wil je een bepaalde film of serie graag zien, maar staat de titel in kwestie niet op Netflix? Doe dan een suggestie. De streamingdienst moedigt gebruikers aan om titels aan te vragen. Sterker nog: Netflix gebruikt die informatie om nieuwe films en series in te kopen. De kans is natuurlijk klein dat jouw aangevraagde film of serie er tussen zit, maar wie weet! Je kunt je suggestie hier invullen.

Dataverbruik netflix

Download content voor onderweg

Het heeft even geduurd, maar je kunt eindelijk series offline kijken. Handig als je lang onderweg bent of als je data wil besparen. Helaas zijn niet alle titels beschikbaar om te downloaden, maar het aanbod wordt steeds groter. Benieuwd welke titels je kunt downloaden? Ga naar het Netflix menu op je smartphone of tablet, en kies voor “beschikbaar om te downloaden”.

Op die pagina krijg je een overzicht van alle titels die je kunt downloaden. Wil je alle gedownloade content weer verwijderen? Ga dan jaar je instellingen, en kies voor “verwijder alle downloads”. Ideaal! Heb je niet genoeg ruimte? Verander dan de videokwaliteit binnen je instellingen, of download de shows naar je SD-kaartje.

Test als eerste nieuwe Netflix functies

Dit is een van onze favoriete Netflix tips. De streamingdienst is geregeld aan het experimenteren met nieuwe functies. Denk aan een nieuwe manier om films te raten, of een compleet vernieuwd inlogscherm. Wil je ook een proefkonijn zijn en als eerste nieuwe functies ontvangen? Ga dan op je computer naar Netflix, navigeer naar je accountpagina en druk op “Testdeelname”. Vanaf dan is het een kwestie van afwachten, want de streamingdienst kondigt zijn tests niet van te voren aan. Spannend!

mindflix

Zie of verwijder alles dat je ooit gekeken hebt

Blijft Netflix je er maar mee confronteren dat je een beschamende film hebt gekeken? Treur niet langer. Je kunt op je activiteitenpagina alle titels zien die je ooit heb gekeken, op chronologische volgorde. Je kunt zo niet alleen je rating aanpassen, maar ook films of series uit je lijst verwijderen. Zo hoeft je vriendin niet te ontdekken dat je een Barbie-film zonder haar hebt gekeken.

Check of je account zonder toestemming gebruikt wordt

Het is vrij gebruikelijk om je Netflix-account met anderen te delen. Op een gegeven moment wordt het echter lastig om bij te houden wie er nou precies toegang heeft tot jouw account. Gelukkig is er een oplossing. Middels deze pagina kun je een lijst raadplegen van alle IP-adressen die recent op je Netflix-account hebben ingelogd. Daarnaast krijg je ook de bijbehorende locatie te zien. Ook is het natuurlijk altijd handig om even je wachtwoord te veranderen.

Ken jij al het trieste verhaal achter Monopoly? Check ook deze emoji, die iets heel anders betekenen dan je denkt.

Reageer op artikel:
Acht Netflix tips en tricks die je absoluut moet kennen
Sluiten