Reguliere OnePlus 10 komt eraan, maar hij is niet van OnePlus…

Smartphones Mark Hofman 7 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

OnePlus pakt het dit jaar heel anders aan met zijn vlaggenschip dan we van het bedrijf gewend zijn. Waar de hele wereld voorheen tegelijkertijd voorzien werd, kunnen consumenten in Europa pas sinds deze week aan de slag met de OnePlus 10 Pro. Daarbij bestaat het aanbod op dat gebied ook niet meer uit twee, maar één toestel. De vraag waar de reguliere OnePlus 10 blijft is er eentje die volledig te begrijpen is.

Het Chinese bedrijf heeft er zelf nog niet heel veel over gezegd, maar het lijkt nu toch echt te gebeuren. De reguliere OnePlus 10 lijkt op de markt te verschijnen, maar dan wel onder een andere naam. Sterker nog: hij wordt waarschijnlijk gemaakt door een ander bedrijf?

Reguliere OnePlus 10 lijkt een feit

Danzkij Digital Chat Station ontdekken wat de aankomende Oppo Reno 8 te bieden heeft. Je raadt waarschijnlijk al welke kant dit verhaal opgaat. De nieuwe smartphone van het bedrijf, waar OnePlus sinds kort onder valt, brengt praktisch gezien de OnePlus 10 op de markt.

Veel specificaties zijn op dit moment nog niet bekend, maar het ontwerp van de smartphone spreekt boekdelen. Het toestel is voorzien van een zelfde matte afwerking en draagt een zelfde camerasysteem als de OnePlus 10 Pro met zich mee. Althans, qua vorm dan. Welke camera’s precies te zien zijn is nog niet bekend, al wordt er wel gesproken over een 50-megapixel sensor. Dat zou dezelfde ultra-wide lens kunnen zijn als die van de OnePlus 10 Pro.

Android OnePlus 10
Is dit de nieuwe Reno 8? (Afbeelding: Digital Chat Station / Weibo)

Het enige grote verschil tussen de twee ontwerpen zijn de randen van de smartphones. Waar de 10 Pro met ronde zijkanten werkt, doet de Oppo Reno 8 het waarschijnlijk met vlakke kanten.

Brengt Oppo hem echt op de markt?

Ja, de Oppo Reno 8 gaat er komen. De midrange-serie weet fans wereldwijd al jaren blij te maken en de kans dat het Chinese bedrijf daarmee wil stoppen is klein. Hoewel de smartphone de naam van de OnePlus 10 dus niet gaat dragen, is de kans best wel aanwezig dat dit hét model kan zijn voor jou.

Oppo en OnePlus hebben beiden aangegeven een eigen koers te varen, maar dat wil niet zeggen dat smartphones niet op elkaar kunnen lijken. Dat is namelijk een trend die we in de afgelopen jaren al heel vaak gezien hebben. Maar dat verhaal is voor een andere keer.

OnePlus 10 Pro: tijd om het verleden eindelijk achter ons te laten

Ben je benieuwd hoe goed de nieuwe OnePlus 10 Pro precies is? Je leest het in het bovenstaande artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen