Netflix’s nieuwe crimedocu over crypto zorgt voor gemengde reacties

Films & Series Jeroen Kraak 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix komt regelmatig met documentaires die veel stof doen opwaaien. Nu heeft het weer een nieuwe die gaat over cryptocurrency.

Crimedocumentaires op Netflix weten regelmatig flinke indruk te maken. Zo staat Inventing Anna nog steeds in de populairiteitslijstjes en werd er nog lang nagepraat over titels als The Tinder Swindler en Tiger King. Nu heeft de rode N een nieuwe documentaire die wat stof doet opwaaien. Dit keer staat cryptocurrency centraal.

De dood van Gerald Cotten

We hebben het natuurlijk over Trust No One: The Hunt for the Crypto King. Netflix beschrijft de documentaire als volgt: “Deze misdaaddocumentaire uit 2022 geregisseerd door Luke Sewell gaat over de dood van Gerald Cotten, een CEO van een crytpobeurs.”

Geinige SNL-sketch levert Netflix opvallende nieuwe categorie op

Deze documentaire op Netflix brengt QuadrigaCX in kaart, de cryptobeurs van Cotten. We zien de opkomst en ondergang van het bedrijf waarbij 190 miljoen dollar aan crypto van klanten verdween na de onverklaarbare dood van de man.

Netflix Trust No One The Hunt for the Crypto King
Gerald Cotten. (Afeelding: Netflix)

Rond de dood van Cotten hangen veel vraagtekens. Er gaan dan ook verschillende theorieën rond. Is zijn dood in scène gezet of is hij vermoord? De documentaire probeert die vragen te beantwoorden, maar of dat echt lukt is de grote vraag.

Gemengde reacties op de Netflix-docu

In de eerste week van de release is de documentaire is deze 12 miljoen bekeken. Dat lijkt veel, maar is kleingeld vergeleken met The Tinder Swindler. Die docu is 45,8 miljoen keer bekeken in de eerste week.

De reacties over de nieuwe documentaire op Netflix zijn verschillend. Ready Steady Cut noemt de productie een snelle vakkundige documentaire terwijl The New York Times de docu een leegte van inzicht noemt.

Ook op IMDb lopen de beoordelingen van Trust No One: The Hunt for the Crypto King er uit de hand. Na 2.000 reviews scoort de documentaire een 6,3. 23 van die beoordelingen zijn wat uitgebreider. Natuurlijk gaat daarbij ook de discussie over cryptocurrency als geheel en ziet men het verhaal in de docu als voorbeeld. “Goede documentaire. Als je niet bekend bent met de wereld van crypto, bekijk het dan. Het zou je niet per se moeten afschrikken om te investeren, maar doe eerst je onderzoek”, schrijft een kijker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen