Crypto update: prijs Bitcoin en crypto daalt. ETH, Doge en beurs updates

Tech Robert Kroes 6 apr 2022
Leestijd: 4 minuten

In deze crypto update delen we uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto. Daarna bekijken we bullish updates voor Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE). Tot slot delen we beursupdates, onder andere over Binance.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 crypto.

Live Bitcoin prijs en prijzen top 25 crypto dalen

We zien dat de live Bitcoin prijs op het moment van schrijven EUR 41.607,06 ($ 45.995,01) noteert. Dit is 1,01 % lager dan tijdens onze crypto update van gisteravond.

Ook de prijzen van de meeste munten uit de crypto top 25 dalen. Het grootste verlies is momenteel voor Near Protocol (NEAR) met -4,37%. Er zijn ook enkele cryptomunten die winst noteren over de afgelopen 24 uur. Dogecoin (DOGE) presteert met +12,26% het beste, maar daarover later meer. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag alle live cryptoprijzen en rendementen analyseren.

Crypto analist enorm bullish over Ethereum (ETH)

Een van de grootste gebeurtenissen in crypto voor dit jaar is de introductie van Ethereum 2.0, waarbij de één na grootste cryptomunt van validatiesysteem PoW naar PoS wisselt en dat maakt de markt bullish.

Voormalig CEO van BitMEX Arthur Heyes gaat in een uitgebreid blog in op de toekomst van Ethereum (ETH) en de mogelijkheden die Ethereum 2.0 biedt. In een aantal rekenvoorbeelden laat hij zien hoe beleggen in Ethereum eigenlijk niet fout kan gaan. Sterker nog, al voor het einde van dit jaar verwacht hij voor Ethereum (ETH) een koers van EUR 10.000,- of meer. Dat zou een bijzonder rendement opleveren, want de live Ethereum (ETH) prijs is $ 3.444,50 (en 1,60$ lager dan gisteren).

Crypto influencer Elon Musk neemt Dogecoin (DOGE) weer op sleeptouw

Elon Musk kondigde maandag aan dat hij een belang in Twitter heeft genomen. Daarmee krijgt de blauwe vogel naast Jack Dorsey een tweede crypto-fanaat aan boord. Waar Dorsey voorvechter van de Bitcoin is zweert Musk juist bij de Dogecoin. Dit leidde vorig jaar nog tot een interessant debat tussen de heren.

Doordat Musk instapte als grootaandeelhouder raakte de community bijzonder enthousiast. Hierdoor stijgt de Dogecoin (DOGE) snel. Zo snel, dat zelfs de technische analyse veranderd wordt. Eerder zagen we een analyse waarbij de koers als stabiel gezien werd.

Inmiddels blijkt de interesse van de community zodanig dat investeerders veel verder speculeren. Zo heeft de prijsstijging ervoor gezorgd dat het zogenaamde falling wedge patroon doorbroken werd. Op basis van historische analyses verwachten analisten dat de koers terug stijgt naar het bovenste beginpunt van de falling wedge. In geval van de Dogecoin zou dit een koerswinst van 150% betekenen.

Hiervoor zal de munt wel eerst door het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 20 weken en 50 weken (op respectievelijk $ 0,15 en $ 0,17 moeten breken.

CEO cryptobeurs geeft vermogen weg en Binance’s CZ in de Times

Vaak worden de CEO’s van cryptobeurzen als geldwolven gezien. Een van de rijkste mensen ter wereld, Sam Bankman-Fried, probeert dit beeld te veranderen. In een groot interview in Blooberg vertelde de filantroop over zijn kijk op geld. Dit komt er onder meer op neer dat de CEO per jaar ‘slechts’ 1% van zijn verdiensten houdt en de rest schenkt aan liefdadigheid. Dat is natuurlijk een mooi gebaar, maar medelijden is niet nodig. Die ene procent is namelijk in geld nog steeds zo’n $ 100.000,-.

Ook de topman van een andere cryptobeurs, Binance’s CZ, gaf een interview. Hij verscheen met een charme-offensief in Fortune Magazine. Het blad is nogal kritisch op crypto en zeker in die context was het interview een lofzang. Dat was ook wel nodig, want hij lag vorig jaar zwaar onder vuur van diverse regelgevende autoriteiten en Binance werd in Nederland zelfs illegaal verklaard. Als je zin hebt in wat feel-good verhalen en enorm veel grote getallen om het succes van CZ te duiden kun je dus jouw hart ophalen.

Wij volgen liever het inhoudelijke cryptonieuws. Tijdens onze cryptolunch van morgen laten we je weten wat we gevonden hebben.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven. Ben je naast crypto ook geïnteresseerd in andere beleggingen? Dan is onze wekelijkse koersverwachting op maandagmorgen wellicht een leestip. “Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.” 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen