Netflix introduceert twee duimen omhoog, maar wat heb je er aan?

Films & Series Jeroen Kraak 12 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Erger je jezelf enorm aan de homepage van Netflix? Dan komt er nu een functie aan waarmee je dat nog meer kunt veranderen.

Op Netflix staat zo ontzettend veel content dat je vaak niet weet wat je precies moet kijken. Het algoritme van de streamingdienst probeert je hierbij te helpen. Je krijgt daarom op de homepage vooral series te zien die bij jouw kijkgedrag passen. Toch heeft het algoritme het niet altijd goed. Gelukkig kun jij er wat doen.

Twee duimen in de lucht voor Netflix

Netflix komt nu met een functie die niet meer is dan twee duimpjes, meldt The Verge. Dat klinkt misschien niet al te bijzonder, maar het gaat jouw avondje bingen een flink stuk makkelijker maken.

Geheime Netflix-codes waarmee je in 2022 meer uit de dienst haalt

Tot nu toe kun je door middel van een duimpje omhoog of omlaag laten weten of een serie wel of niet bij je past. Hoewel dat natuurlijk al wat helpt, kan het nog veel beter. Nu komt daar een nieuwe mogelijkheid bij in de vorm van de twee duimpjes. Hiermee kun je echt laten zien wat je wel leuk vindt.

Tot 2017 deed Netflix het nog op een geheel andere manier. Toen kon je nog sterren geven voor series en films, maar dat zorgde bij gebruikers voor veel onduidelijkheid. Hierdoor kregen zij niet de content te zien die ze willen.

Undercover seizoen 4 Netflix
Wil je meer of minder Ferry? (Afbeelding: Netflix)

Meer gepersonaliseerde informatie

Het doel van Netflix is natuurlijk duidelijk: de content geven die jij wil. De afgelopen jaren zijn er veel streamingdiensten bijgekomen en dat bedreigt de positie van het bedrijf. Zeker omdat door alle concurrentie Netflix veel rechten van grote films en series verliest. Zo ging vorig jaar onder andere Friends naar HBO Max. Eerder gebeurde hetzelfde al met bijna alle Marvel-content dat zijn weg vond naar Disney. Netflix moet zich dus onderscheiden op een andere manier.

Het aanbieden van een betere gebruikerservaring is dan ook zeker niet de enige troef van Netflix. Sinds kort is het ook mogelijk om verschillende mobiele games te spelen als je een abonnement hebt. Hiermee hoopt de streamingdienst ook een unieke ervaring te bieden.

De twee duimen omhoog vind je naast de duim omhoog en omlaag die je al kent. Netflix rolt vanaf vandaag de functie uit op alle platformen waarop je kunt kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen