Jelle van Es
Jelle van Es E-bikes 12 apr 2022

Mokumono Polder: elektrische fiets van eigen bodem

Langzaam maar zeker begint het mooie weer in Nederland weer te komen. En dan is het natuurlijk lekker om je elektrische fiets te pakken en daar een rondje mee te gaan rijden. De Mokumono Polder is daarbij een nieuwe speler op de markt.

De Mokumono Polder is een stoere elektrische fiets die je kunt vergelijken met fietsen als de VanMoof en Cowboy, waar we onlangs dit stuk over schreven. De hoogste tijd om naar dit alternatief te kijken.

De Mokumono Polder elektrische fiets

De Mokumono Polder is niet de eerste elektrische fiets van Mokumono. Vorig jaar hadden we al de Delta-C die we aan een test onderwierpen en kun je de review hier lezen. Eén van de unieke dingen van deze modellen is dat ze duurzaam zijn. De fiets is volledig gemaakt met Europese onderdelen, waarbij de CO2-uitstoot tijdens het maken zo laag mogelijk zijn gehouden. Op die manier is het dus echt een model dat goed is voor het milieu. En als je hem in huis haalt, dan krijg je een interessante fiets.

Mokumono Polder elektrische fiets 10
De fiets (Afbeelding: Mokumono)

Standaard maakt de Mokumono Polder elektrische fiets gebruik van een 360Wh batterij, maar het is mogelijk om die te upgraden naar een 540Wh model. Bij de eerst stelt men dat je een bereik hebt van 80 kilometer. De andere batterij zou dat bereik vergroten naar 120 kilometer. Daarbij is het goed om te weten dat de batterij uit de frame is te halen, zodat je hem binnen kan opladen. En je wil wel rijden met een batterij, want met zijn 20 kilo is hij qua gewicht redelijk standaard. De VanMoof is wel iets zwaarder. Hij maakt gebruik van een achterwielmotor. Met een torque van 35Nm is die overigens niet heel erg krachtig. De andere twee fietsen in dit segment zitten daar flink boven. Wel is het fijn dat hij gebruik maakt van een drivebelt, waardoor hij in onderhoud makkelijk is.

Nu te bestellen

Mocht je interesse hebben in de Mokumono Polder elektrische fiets, dan is hij nu te bestellen. De fiets heeft een vanaf prijs van 2590 euro. Je moet er alleen nog wel even op wachten. De levering is namelijk pas in september.

Mokumono elektrische fiets: de stijlvolste e-bike voor in de stad?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mokumono Polder: elektrische fiets van eigen bodem
Sluiten