De exclusieve Assassin’s Creed-game die Ubisoft naar Netflix brengt

Games Wesley Akkerman 12 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Binnenkort kun je via Netflix aan de slag met een nieuwe game uit de Assassin’s Creed-franchise. Dat maakt de uitgever van de games, Ubisoft, dit weekend bekend tijdens een uitgebreide presentatie. Naast Assassin’s Creed kun je ook rekenen op nieuwe games binnen twee andere populaire en bekende series van de uitgever.

Die andere twee games vallen binnen de series Valiant Hearts en Mighty Quest for Epic Loot. De eerstgenoemde titel is een puzzelavontuur dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. De tweede titel, Mighty Quest, is een hack-n-slash-avontuur, aldus de publisher. Je kunt dus lopen, rammen en schatten verzamelen.

Ubisoft en Netflix

De samenwerking tussen Netflix en Ubisoft is niet nieuw. Beide bedrijven werken sinds 2021 samen aan mobiele games. De nieuwe titels zijn straks allemaal speelbaar binnen de Netflix-app op mobiele apparaten. Je downloadt ze dan naar je smartphone of tablet en bent daar verder geen extra kosten aan kwijt.

Netflix Ubisoft
Drie nieuwe games. (Afbeelding: Ubisoft)

We weten nog niet precies wanneer we met Assassin’s Creed voor mobiele apparaten aan de slag kunnen gaan. Maar Valiant Hearts heeft nu een releasemaand gekregen in de vorm van januari 2023. Mighty Quest for Epic Loot moet ook ergens in 2023 gaan uitkomen; een precieze datum of maakt is nog niet bekend.

En die Assassin’s Creed-serie dan?

Ondertussen werken Netflix en Ubisoft ook nog aan een Assassin’s Creed-serie, waarover verder vrij weinig bekend is. Laten we hopen dat die serie een andere route inslaat dan de film die in 2016 uitkwam. Het is niet erg dat filmmakers wat creatieve vrijheden nemen, maar dan moet het uiteraard geen zooitje worden.

Opvallend is tot slot dat uit onderzoek blijkt dat slechts één procent van de Netflix-abonnees zich wagen aan het aanbod gratis games. Maar dat deert het bedrijf vooralsnog niet. Dat ziet deze onderneming als een meerjarenplan, waar het hopelijk over een aantal jaar de vruchten van kan plukken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ubisoft

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen