Xbox Game Pass krijgt meer Ubisoft games (en begint direct goed)

Games Jeroen Kraak 20 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Speel je graag games van Ubisoft? Dan heeft Microsoft goed nieuws voor je. Verschillende titels komen naar Xbox Game Pass.

Xbox Game Pass is het walhalla voor de gameliefhebber. De abonnementsdienst van de Microsoft heeft ontzettend veel titels die je voor een vast bedrag per maand kunt spelen. Daar komen nu nog een aantal grote namen bij.

Nog meer Ubisoft op Xbox Game Pass

Microsoft onthult nu dat er een flink aantal Ubisoft-games naar de Xbox Game Pass komen en dat is natuurlijk goed nieuws. Ubisoft heeft een aantal ontzettend grote titels in haar portfolio.

Twee namen die naar Game Pass komen zijn al bekend. Zo kun je in de aankomende twee maanden For Honor: Marching Fire Edition en Assassin’s Creed Origins via de abonnementsdienst spelen.

For Honor staat al een tijdje op Xbox Game Pass. Met Marching Fire is binnenkort dus ook de update beschikbaar. Het is de start van een intensievere samenwerking tussen Microsoft en Ubisoft, waarbij er in de maanden daarna nog meer games op de abonnementsdienst moeten verschijnen.

Playing Hard
For Honor Marching Fire. (Afbeelding: Ubisoft)

Goede vrienden

De relatie tussen Microsoft en Ubisoft is al een tijdje goed. Zo kwam shooter Rainbow Six Extraction gelijktijdig met de lancering op Xbox Game Pass. Mogelijk gaat dat nu vaker gebeuren door de uitgebreidere samenwerking. Het is nu ook wachten totdat er meer delen van Assassin’s Creed, Ghost Recon en Far Cry naar het platform komen.

De beste Xbox Series X-games van dit moment – april 2022

De samenwerking met Ubisoft kan een belangrijke stap zijn voor Microsoft. In juni wil PlayStation een zelfde soort dienst op de markt brengen met PS Plus. Toch heeft Xbox Game Pass een groot voordeel. Waarbij Sony haar first-party-titels als Horizon en God of War niet meteen aanbiedt in de abonnementsdienst, doet Xbox dat wel met games als Forza en Halo.

Natuurlijk kan de hechtere samenwerking ook weer tot andere geruchten leiden. Op dit moment is er een oorlog tussen Microsoft en Sony gaande wat betreft overnames van game-uitgevers. Zo nam Microsoft recent Activision Blizzard over en ging Sony voor Bungie. Microsoft zou daarmee een nieuwe uppercut kunnen uitdelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen