Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Netflix-western met topcast scoort fantastische recensies

Misschien heb je het gemist, maar er is een grote western in première gegaan op Netflix. Eentje met grote namen én goede recensies.

Ben je in een zwart gat gevallen bij Netflix na Squid Game? Dat hoeft absoluut niet. Eerder deze week vertelden we je al over de vermakelijke actie/komedie Army of Thieves, maar sinds vandaag kun je ook genieten van een andere topfilm. Deze heeft geweldige recensies gekregen in de media en nu kun je ‘m gewoon kijken op Netflix.

The Harder They Fall op Netflix

Idris Elba is natuurlijk een geweldige acteur. Dat bewijst hij eens te meer tijdens de nieuwe western die nu op Netflix is te zien. We hebben het natuurlijk over The Harder They Fall. Een film waar grote en bijzondere namen aan meewerken. Naast Elba zien we onder andere ook Jonathan Majors (Loki), Zazie Beetz (Joker, Deadpool 2) en Edi Gathegi (StartUp). Een opvallende naam is ook terug te vinden bij de producers. Een daarvan is niemand minder dan de bekende rapper Jay-Z.

Netflix beschrijft The Harder They Fall als volgt: “Nat Love wil wraak en slingert zich met zijn bende in het zadel om vijand Rufus Buck uit te schakelen, een meedogenloze misdaadbaas die net is bevrijd uit de gevangenis.”

Fantastische recensies

De film weet een hoop goede recensies te ontvangen. Op dit moment krijgt de film op Rotten Tomatoes een rating van 89 procent bij de critici en zelfs 93 procent bij het algemene publiek. “Deze film opereert op zijn eigen bestaansniveau en barst los op het scherm met een mate van vertrouwen die zich zelden op deze schaal manifesteert”, schrijft Robert Levin van Newsday.

De zwarte cast krijgt van alle recensenten ook veel complimenten. “De door Netflix gemaakte western barst van de oogverblindende zwarte sterren en introduceert enkelen van de fascinerende zwarte cowboys die hun stempel hebben gedrukt op het Wilde Westen.

Wil je weten of de film echt zo goed is? Daar kun je alleen maar achterkomen door ‘m zelf te kijken. The Harder They Fall staat nu op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!