Nintendo 64-controller voor de Switch voorlopig niet meer verkrijgbaar

Games Wesley Akkerman 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat je voorlopig niet in staat bent de Nintendo 64-controller voor de Nintendo Switch te bestellen, vanwege een tekort. Op de Nederlandse Nintendo-pagina staat alleen vermeld dat de controller “momenteel niet verkrijgbaar” is. Maar een buitenlandse pagina toont een iets ander bericht.

Nederland is overigens niet het enige land waarin we het zonder de draadloze Nintendo 64-controller voor de Nintendo Switch moeten doen. In andere landen, zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië, vissen gamers ook achter het net. Alleen de Amerikaanse winkel geeft een glimp van toekomstige beschikbaarheid.

Wanneer is de Nintendo 64-controller te koop?

Wanneer je nu naar de Amerikaanse winkelpagina gaat, dan staat daar het volgende bericht. “More controllers will be available in 2022.” De felbegeerde controller is dus in elk geval in de VS vanaf volgend jaar weer beschikbaar. Helaas treffen we die boodschap niet aan op andere winkelpagina’s, zoals in Nederland.

Nintendo 64-controller
De winkelpagina van de Nintendo 64-controller (Afbeelding: Nintendo, bewerking: Wesley Akkerman)

Dat is best zuur, aangezien dit onomstotelijk de beste manier is om de Nintendo 64-games op de Switch te spelen. Je kunt nog wel aan de controllers komen door extra veel geld te geven aan derde partijen. Dergelijke partijen waren er vroeg bij en proberen daar nu een slaatje uit te slaan.

Zonder N64-controller games spelen

Technisch gezien is het natuurlijk mogelijk de N64-games te spelen met een Nintendo Switch Pro-controller of de Joy-Cons (of een third-party alternatief). Maar de ervaring leert dat dit garant staat voor frustratie. De games voor de Nintendo 64 zijn ontworpen met die controller in gedachten en dat merk je wanneer je niet met de juiste controller speelt. Of verklappen we daarmee onze leeftijd?

Gamers niet blij met Nintendo 64 op de Nintendo Switch

Om Nintendo 64-spellen op de Nintendo Switch te kunnen spelen, heb je een duurder Switch Online-abonnement nodig. Met dat abonnement krijg je nu toegang tot een handjevol games, waaronder The Legend of Zelda: Ocarina of Time en Mario 64. In de toekomst wordt de lijst uitgebreid met onder meer Banjo Kazooie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Nintendo Store

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen