Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 3 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel’s Eternals volgens Rotten Tomatoes de slechtste MCU film ooit

Een MCU-film met een Rotten score op Rotten Tomatoes: dat zie je niet iedere dag. Sterker nog: tot op heden was er nooit eerder een film uit de Marvel Cinematic Universe die te maken kreeg met een score onder de 60%. In 2021 komt daar helaas verandering in.

De score behoort tot de film die vanaf vandaag in de bioscoop te zien is: Eternals. Het publiek heeft zijn zegje over de film nog niet gedaan, maar na 159 reviews van critici wereldwijd staat hij op dit moment wel op een score van 55%.

Marvel’s Eternals doet het alles behalve goed

Na het overweldigende succes van haar film Nomadland lijkt regisseur Chloé Zhao wederom de boeken in te gaan. Al is de prestatie voor Marvel’s Eternals op dit moment niet heel positief te noemen. Ondanks het feit dat de score omtrent de film al een paar dagen schommelt, lijkt het vanuit critici wel duidelijk te zijn dat deze film geen score boven de 60% gaat halen. Hiermee krijgt Eternals de stempel “Rotten”. Iets dat nog nooit eerder met een film uit de MCU gebeurde.

Opmerkelijk is het wel. De Marvel Comics over Eternals zijn ontzettend geliefd en de personages lenen zich voor een uitstekend verhaal. Iets dat ook zeker geldt voor de cast die betrokken is bij deze film. Sterren als Salma Hayek, Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Richard Madden, Kit Harington en Gemma Chan schitteren in de film over deze bijzondere helden. Maar het lijkt tot dusver niet genoeg te zijn voor een succes.

Voordat Eternals deze score kreeg was Thor: The Dark World de slechts beoordeelde film uit de Marvel Cinematic Universe. De film uit 2013 is voorzien van een 66% score, waardoor hij op het randje van een “Fresh” notatie zit. De film wordt met deze score gezien als een minder goed resultaat dan The Incredible Hulk uit 2008. De film, die ik persoonlijk niet heel erg hoog heb zitten, behaalde een score van 67%. De beste Marvel Cinematic Universe film ooit gemaakt is volgens Rotten Tomatoes Black Panther. De film met Chadwick Boseman heeft een score van 96%.

Niet de slechtste film ooit

Dat Marvel’s Eternals niet zo lekker weg zal kijken als de rest van de MCU films mag duidelijk zijn. Toch is het altijd goed om je eigen mening te vormen. De beoordelingen van critici en het publiek kunnen op Rotten Tomatoes nogal snel uit elkaar lopen. Het is dus wel wachten wat de echte die-hard fans van de film vinden.

Dit is de slechtste Marvel-film ooit: maak kennis met Howard the Duck

Daarbij moeten we de zaken ook niet door elkaar halen. Eternals is dan wel de slechtste MCU-film ooit gemaakt, maar niet de slechtste Marvel-film ooit gemaakt. Benieuwd welke film die titel krijgt? Check dan het bovenstaande artikel even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Marvel’s Eternals volgens Rotten Tomatoes de slechtste MCU film ooit
Sluiten