Audible geeft Harry Potter-fans de ultieme luisterervaring met 100 acteurs

Apps Lucas van de Wetering 26 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Er komt een nieuwe lijn met Harry Potter-audioboeken uit op Audible. Dit keer met een compleet nieuwe cast van meer dan honderd mensen.

Harry Potter is een van de grootste en populairste boeken- en filmfranchises in de wereld. Met miljoenen lezers, kijkers en fans van over de hele wereld heeft J.K. Rowling een meesterlijke franchise in elkaar gezet.

Maar naast normale boeken en films heeft Harry Potter ook bekende audioboeken, ingesproken door Jim Dale en Stephen Fry. Er worden nu nieuwe audioboeken toegevoegd. Een geheel nieuwe cast van meer dan honderd mensen werkt aan deze nieuwe magische reeks.

Harry Potter-audioboeken op Audible

Nieuwe audioboeken voor alle zeven boeken uit de Harry Potter-serie zijn in de maak. De boeken worden opgenomen voor de populaire app Audible. Volgens het bedrijf zelf worden deze audioboeken beter dan ooit tevoren, uitgerust met Dolby Atmos geluidskwaliteit, veel verschillende karakterstemmen en geluidsopnames uit de echte wereld.

Voor de magische audioboeken is er ook een compleet nieuwe cast geregeld om het in te spreken. De nieuwe Harry Potter-stemacteurs zijn nog niet bekend, daarvoor moeten we nog even wachten.

Audible trakteert Harry Potter-fans op compleet nieuwe audioboeken (en de cast is gigantisch)
(Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

De originele versies

Ook al komen er gloednieuwe versies van de magische audioboeken, je hoeft niet bang te zijn dat je de originele boeken zult moeten missen. Deze blijven gewoon te beluisteren op Audible. De nieuwe audioboeken worden simpelweg een toevoeging aan het aanbod.

De originele audioboeken waren ingesproken door Jim Dale en Stephen Fry. Deze kwamen voor het eerst uit in 1999, maar stonden tot 2015 niet op Audible. Andere audioboeken uit de franchise op Audible zijn: The Tales of Beetle the Bard, Harry Potter: A History of Magic, Fantastic Beasts and Where to Find Them en Quidditch Through the Ages.

Er is nog niks zeker over de releasedatum van de nieuwe audioboeken, maar als we Audible moeten geloven worden de boeken van zeer hoge kwaliteit. Het wordt interessant om te zien hoe anders de Harry Potter-audioboeken klinken, meer dan 20 jaar na de originele versies.

De ondergang van deze teleurstellende Harry Potter-spin-off had een goede reden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen