Nieuwe laptop nodig? Hier zit sowieso jouw ideale exemplaar tussen

Gesponsord Commerciële Redactie 16 apr 2024
Leestijd: 3 minuten

Of je nu je laptop gebruikt om te werken, te chillen met een filmpje of om te gamen: er is altijd een HP die bij je past. Het computermerk, dat bekendstaat om betrouwbare en stijlvolle ontwerpen, heeft nieuwe laptops in bestaande lijnen geïntroduceerd. En daarvan wil jij er – zeker weten – eentje hebben.

HP introduceerde begin 2024 de nieuwste modellen in de lijn HP Spectre x360 en de nieuwe gaming laptop OMEN Transcend 14. De Spectres zijn verkrijgbaar in de maten 14 en 16 inch. De OMEN is een 14 inch laptop. We zetten de belangrijkste specs voor je op een rij, zodat je weet wat je straks in handen hebt.

Alles-in-1

De laptop Spectre x360 kun je thuis, op school en voor kantoorwerk gebruiken. De 14 inch wordt aangedreven door een Intel Core Ultra 5 125H of Ultra 7 155H. De 16 inch komt met de krachtigere CPU. Het vouwbare OLED-scherm maakt dat je de laptop zo in een tablet omtovert. 

HP laptop Spectre
Bron: HP

Design

De OMEN Transcend 14 is misschien qua design wel de mooiste gaming laptop die HP ooit heeft gemaakt. Het enige waaraan je kunt zien dat het een gaming laptop is, is aan het RGB-toetsenbord. Het is ook nog eens een van de koelste – fijn, geen kachel op je bureau – en lichtste gaming laptop pc’s. Het apparaat weegt slechts 1637 gram en heeft een batterijlevensduur tot 11,5 uur. Opladen onderweg is makkelijker dan ooit dankzij de type-C PD 140W adapter. Stijlvol, krachtig en dus perfect voor een hybride gaming lifestyle.

AI-technologie

De HP Spectre X360-modellen beschikken over de meest geavanceerde AI-technologie op de drie engines (CPU, GPU en NPU) op Intel® Core™ Ultra-processors en optioneel de NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 Laptop GPU’s. Daardoor kun je lokale AI-workloads uitvoeren, zoals het bewerken van foto’s en video’s om nog sneller en efficiënter content te maken en samen te werken. De webcam met camera van 9 megapixels past zich continu aan om de kwaliteit te verbeteren, ook als er weinig licht is. AI zorgt er ook voor dat je de laptop uit slaapstand kunt halen zonder het apparaat aan te raken en dat het scherm dimt als er iemand over je schouder meekijkt. Het scherm dimt ook als je zelf wegkijkt, om zo energie te besparen.

HP laptop OMEN
Bron: HP

Gamen

Met de krachtige Intel® Core™ Ultra 9 185H processor en de NVIDIA® GeForce® RTX™ 4070 laptop GPU’s van de OMEN Transcend 14 kun je de nieuwste games spelen met hoge framerates. Daardoor reageer en speel je nog sneller en nauwkeuriger.

Beginnende gamer? De nieuwe CPU’s van Intel zorgen ervoor dat je prima kunt gamen op de Spectre x360. De geïntegreerde GPU is meer dan voldoende om 1080p te gamen, al is het dan wel op lagere kwaliteitsinstellingen. 

Beeld en geluid

De OMEN is ‘s werelds eerste gaming laptop met audio getuned door HyperX, waardoor de geluidsprestaties van de laptop helemaal op maat zijn gemaakt. De helderheid en toonbalans zijn ook beter dan ooit. Het OLED-beeldscherm toont de kleinste details en zorgt ervoor dat de kleuren levensecht lijken.

De Spectre x360-modellen zijn de eerste apparaten voor consumenten met audiotuning door Poly. Wat dat voor jou betekent? De beste spraakhelderheid en verbluffend geluid! Dankzij het 2.8K OLED-beeldscherm met IMAX Enhanced-certificering kijk je films met nog scherper beeld en in nog levendiger kleuren. De beeldverhouding van 16:10 kun je aanpassen van 48 Hz tot 120 Hz, afhankelijk van wat je kijkt.

In samenwerking met HP

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen