De nieuwe Zelda-game die elke Nintendo-fan wil spelen

Games Sam Dille 17 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

The Legend of Zelda is al jaren een magische en succesvolle franchise van Nintendo. Geen wonder dat er ook veel fanatieke fans zijn. Eentje wist zelf een hele game na te bootsen mét heerlijke verbeteringen.

De eerste game van de succesvolle franchise kwam in 1987 uit. Maar inmiddels is Nintendo daar allang niet meer mee bezig. De spelletjesmaker is bezig met het maken van een film rondom de game. Je kunt Zelda dus binnenkort op het witte doek bewonderen.

Een anonieme Nintendo-fan maakte een nieuwe versie van The Legend of Zelda: Link’s Awakening uit 1993. Het spel is niet alleen voor de Game Boy, maar kun je gratis downloaden op elke device. En hij heeft een paar toffe verbeteringen ten opzichte van het origineel.

Fan van The Legend of Zelda: check dan even deze fan-game

De nieuwe versie is over het algemeen de klassieker die je gewend bent. Je speelt nog steeds als Link, die verschillende puzzels moet oplossen om het mysterie van het eiland Koholint te ontrafelen. Maar het is allang geen 1993 meer dus er is meer dan genoeg ruimte voor verbetering.

Dat krijg je zeker bij de fan-update. Zo heb je ondersteuning voor hoge framesnelheden en de mogelijkheid om verder uit te zoomen. De nieuwe Zelda-game is te spelen in 120 frames per seconde (FPS), wat de ontwikkelaar beschrijft als het toevoegen van ‘ongeëvenaarde vloeibaarheid’. Met andere woorden: je kunt de game spelen met zo min mogelijk haperingen.

Bekijk hier de eerste beelden van de game:

Met het zoomniveau in de game kun je uitzoomen op een schaal van 1:1, een halve of een derde pixel. Zo kun je het hele eiland zien en vijanden verslaan terwijl je rondloopt. Op die manier hoef je niet tijdens het spelen te stoppen om de kaart te bekijken.

Waarom je moet opschieten met downloaden

Liefhebbers moeten wel opschieten met het downloaden van de Zelda-game. We verwachten namelijk dat het spel elk moment kan worden verwijderd. Nintendo heeft de gewoonte om fan-games die inbreuk maken op het auteursrecht te verpletteren. Zelfs als ze liefdevol zijn gemaakt en gratis worden aangeboden.

Dat verklaart ook waarom we niet weten wie de Zelda-game heeft gemaakt. De fanatieke fan is waarschijnlijk anoniem gebleven om zich (in ieder geval voorlopig) te beschermen tegen het juridische team van Nintendo.

De klassieker is via deze link gratis te downloaden, maar reken er niet op dat hij er nog lang blijft staan.

Na Zelda en Super Mario komt er opnieuw een grote game naar het witte doek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen