Deze Nintendo 64-klassieker komt binnenkort naar je Nintendo Switch

Games Jelle van Es 3 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Inmiddels is het alweer een tijd mogelijk om Nintendo 64-games op de Nintendo Switch te spelen. In oktober werd de zogenaamde Expansion Pack voor de Switch Online service uitgebracht waarmee die mogelijkheid ontstond.

Naast het spelen van Nintendo 64-games op de Nintendo Switch is het overigens ook mogelijk om games van de Megadrive te spelen. En binnenkort komt er een absolute klassieker bij.

Klassieke Nintendo 64-game op de Nintendo Switch

Het gaat om Paper Mario. De klassieke Nintendo 64-game kwam oorspronkelijk uitkwam in 2001. Dus twintig jaar geleden. Het was een spirituele opvolger op Super Mario RPG, die op de Super Nintendo uitkwam. En het is de eerste game uit de serie, die een jaar of wat geleden ons ook nog een game gaf op de Nintendo Switch zelf. Kortom, een klassieker die je nu dus heel goed kan gaan spelen.

En gelukkig hoef je niet heel erg lang wachten op de game. Paper Mario komt op 10 december uit. Dan moet je dus alleen wel de luxe versie hebben van je Nintendo Switch Online-account. Deze kost zo’n 50 euro per maand. Naast de mogelijkheid om Nintendo 64- en Megadrive-games te spelen, krijg je ook toegang tot de grote Animal Crossing: New Horizons-uitbreiding die vorige maand werd uitgebracht. Ook heb je natuurlijk nog de mogelijkheid om de games te spelen die op de NES en de SNES zijn uitgekomen. Ideaal dus als je een lekker retro gevoel wil hebben.

Andere games

Paper Mario was overigens al eerder aangekondigd voor de Nintendo Switch. We wisten alleen niet wanneer het zou gaan gebeuren. Andere Nintendo 64-klassiekers waar je op kunt rekenenen zijn titels als Banjo-Kazooie, Pokémon Snap en The Legend of Zelda: Majora’s Mask. Het is alleen de vraag wanneer ze uitkomen. Wil je meer lezen over alles dat speelt rondom de spelcomputer van Nintendo? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Pokémon Shining Pearl en Pokémon Brilliant Diamond Review

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen