Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Nintendo neemt studio achter Luigi’s Mansion 3 over

Nintendo is een bedrijf dat eigenlijk niet heel erg vaak de markt op gaat om nieuwe bedrijven te kopen. Met de aanschaf van Next Level Games, de maker van Luigi’s Mansion 3 komt er een duidelijke uitzondering op die regel.

Next Level Games is een studio die gevestigd is in Vancouver, Canada en voornamelijk games voor Nintendo heeft gemaakt, met de uitzondering van wat matige games als Transformers: Cybertron Adventures en Captain America: Super Soldier. Naast Luigi’s Mansion 3 ken je de studio van games als Super Mario Strikers, Metroid Prime: Federation Force en Punch Out!

Nintendo neemt Luigi’s Mansion 3-studio over

Next Level Games zou voor Nintendo pas de tweede studio zijn in Noord Amerika die het in bezit heeft. Naast de ontwikkelaar van Luigi’s Mansion 3 is het ook de eigenaar van Retro Studios. Die laatste ken je weer van de oude Metroid Prime-games. De laatste keer dat Nintendo een studio opkocht, was overigens in 2007. Toen nam het Monolith Soft over van Bandai Namco. Die aanschaf pakte goed uit. De studio kwam met drie verschillende Xenoblade-games voor de verschillende Nintendo-platformen en die werden goed ontvangen. Over de overname zei Nintendo het volgende:

Luigi's Mansion 3
Luigi’s Mansion 3 (Afbeelding: Nintendo)

Overname in afrondende fase

De overname van Next Level Games wordt als het goed is in maart afgerond. Wat de nieuwe studio gaat brengen voor Nintendo, dat is nog niet bekend. Eind 2019 verscheen Luigi’s Mansion 3. De kans is groot dat de studio sinds vorig jaar met een nieuwe game bezig is. Die zou dan ergens eind dit jaar of ergens in 2022 op de markt worden gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nintendo neemt studio achter Luigi’s Mansion 3 over
Sluiten